Балога
Віктор Іванович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 69
Народився 15 червня 1963 року в селі Завидово Мукачівського району Закарпатської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, член політичної партії Єдиний Центр, проживає в місті Мукачеве Закарпатської області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.


У 2008 р. родина Віктора Івановича Балоги спробувала взяти у довгострокову оренду частину мукачівського замку "Паланок", але після скандалу під тиском громадськості відмовилася від оренди частини історичної споруди. У тому ж 2008 р. Громадський рух "Народна самооборона" оприлюднив заяву, що Віктор Балога, який обіймав тоді посаду голови Секретаріату Президента, незаконно і безкоштовно користується державною охороною.


У 2009 р. видання "Дело" повідомляло, що військовий аеродром "Узин", розташований у Київській області, передали на 49 років в оренду маловідомим компаніям. За цими компаніями, як вказувало видання з посиланням на депутата від БЮТу Володимира Пилипенка, стояли Віктор Балога і тодішній начальник Управління держохорони Валерій Гелетей.


У 2009 р. лайнер бізнес-класу, орендований Віктором Балогою, затримали митники, оскільки літак не мав права здійснювати рейси над територією України. Журналісти видання "Сегодня" з’ясували, що оренда такого літака коштує близько $10 тис. за годину польоту. На той час Віктор Балога був держслужбовцем і міг отримувати зарплату лише як керівник Секретаріату Президента України.


За інформацією видання "Наші гроші", у 2011 р. 70 млн грн. від ДП "Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області" на укріплення берегів закарпатських річок дісталися виключно підприємствам, наближених до Віктора Балоги.


У 2011 р. видання "Дело" оприлюднило інформацію, що Віктор Балога сприяє кар’єрному росту начальника Головного управління міністерства з надзвичайних ситуацій в Одеській області Володимиру Боделану (сину екс-мера Одеси Руслана Боделана), регулярно підвищуючи його у званні.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Віктор Балога є фігурантом антикорупційного розслідування щодо незаконної приватизації, зловживання владою та службовим становищем.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.