Балога
Іван Іванович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 73
Народився 10 листопада 1966 року в селі Завидово Мукачівського району Закарпатської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова, Закарпатська обласна рада, член політичної партії Єдиний Центр, проживає в місті Мукачеве Закарпатської області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.


4 листопада 2011 р. Закарпатська обласна рада під керівництвом Івана Івановича Балоги прийняла рішення №310 "Про затвердження локальних та обласної схем розташування малих гідроелектростанцій", яким передбачалося зведення у Закарпатській області 330 міні-ГЕС. Екологи виступили проти будівництва, заявляючи, що будівництво міні-ГЕС завдасть непоправної шкоди навколишньому середовищу. 30 липня 2012 р. Закарпатський окружний адміністративний суд скасував рішення Закарпатської облради як таке, що прийняте із порушенням закону.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Іван Балога є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.