Карташов
Євген Григорович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 76
Народився 1 сiчня 1942 року в руднику Щегловський Макіївського району Донецької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Запоріжжі, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

У вересні 2006 р., коли Карташов Євген Григорович обіймав посаду мера Запоріжжя, за результатами позачергової сесії міськради тепломережам було дозволено узяти кредит на 50 млн. грн. для розрахунку за газ під заставу міського майна – палацу культури, кінотеатрів і ринків, при чому мер пропонував закласти навіть будівлю міськради. Як повідомляє видання «Дело», у тендері переміг «Індустріалбанк», який запропонував відсоткову ставку 19% – на 1 % нижчу за пропозицію свого єдиного конкурента – «Експрес-Банка».

Як з’ясували журналісти запорізької газети «Наше время плюс», вказаний тендер був проведений непрозоро, зокрема бо ціна на міську власність, закладену в заставу, була значно занижена, а інформація про проведення тендеру була розміщена у маловідомих профільних виданнях, тому банки, які могли б запропонувати меншу ставку за кредитом («Райфайзен-Аваль», «Промінвест», «Приватбанк»), були фактично відсторонені від тендеру. Натомість єдині учасники тендеру – «Індустріалбанк» та «Експрес-Банк» – належать одній групі власників. У 2006 р. Інтернет-видання «Инвестгазета» зазначало таке: «Крім успішного «Індустріалбанку», у «Запоріжсталі» є і проблемна фінустанова. На початку серпня минулого року стало відомо про те, що структури меткомбінату придбали 60%-ий пакет акцій «Експрес-Банку». Тижневик «Контракти» (2006 р.) прямо вказує, що «Індустріалбанк» і «Експрес-банк» належать власникам «Запоріжсталі» – групі Ігоря Дворецького та Миколи Солдатенка.

За інформацією видання «Коментарі», Євген Карташов є близьким до співвласника «Запоріжсталі» Ігоря Дворецького, про що говорить той факт, що у 2010 р. Євген Карташов став міноритарним акціонером «Запоріжсталі», а у 2011 р. був призначений головою наглядової ради Запорізького вогнетривкого заводу, який також належить заводу «Запоріжсталь».

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Євген Карташов є фігурантом антикорупційного розслідування щодо можливого конфлікту інтересів.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.