Богуслаєв
Вʼячеслав Олександрович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 77
Народився 28 жовтня 1938 року в місті Уральськ, Казахстан, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в селищі Сонячне Запорізького району Запорізької області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.


Згідно з інформацією на офіційному сайті депутата, Вячеслав Олександрович Богуслаєв є Президентом акціонерного товариства "Мотор Січ" з 2006 р., будучи водночас народним депутатом України. Щоправда, за словами самого депутата, він працює там на громадських засадах, не отримує на підприємстві заробітну платню, а отже не підпадає під кваліфікацію суміщення посад.


При цьому парламентська діяльність Вячеслава Богуслаєва прямо пов’язана зі сферами інтересів підприємства "Мотор Січ". Так, 20 травня 2008 р. Вячеславом Богуслаєвим та Ярославом Сухим на розгляд парламенту було внесено проект Закону № 2515 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної підтримки літакобудівної промисловості в Україні" (прийнятий як Закон 20 січня 2010 р.), спрямований на створення сприятливих умов для збереження та зміцнення виробничого потенціалу авіабудівництва, збільшення обсягу виробництва та експорту двигунів та авіаційного обладнання, зокрема шляхом встановлення пільг в оподаткуванні, спрощення митних процедур тощо.

На розгляд парламенту Вячеславом Богуслаєвим також вносився ряд інших законопроектів, спрямованих на економічну підтримку літакобудування та суміжних виробництв (наприклад, авіаційних двигунів, монополістом з виробництва яких є "Мотор Січ"), у тому числі – проект Закону № 6574 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо особливостей застосування суб’єктами літакобудування чинного законодавства України)", проект Закону № 10673 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підприємств літакобудівної промисловості)", проект Закону № 10134 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення конкурентоспроможності літаків вітчизняного виробництва" та ін.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Вячеслав Богуслаєв є фігурантом антикорупційного розслідування щодо можливого конфлікту інтересів.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.