Дудка
Олександр Іванович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 82
Народився 17 серпня 1962 року на хуторі Зелений Гай Гуляйпільського району Запорізької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Гуляйполе Запорізької області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

У 1996-2006 рр. Олександр Іванович Дудка працював на керівних посадах у ТОВ "Еталон". У 2006 р. він був змушений скласти повноваження у зв’язку з призначенням головою Гуляйпільської райдержадміністрації, але вплив на підприємство кандидат зберігав, що підтверджується обранням Дудки Лариси Іванівни, дружини Олександра Дудки, представником працівників товариства для участі у господарському процесі по справі щодо визнання підприємства банкрутом.

22 квітня 2005 р., коли Олександр Дудка ще очолював ТОВ "Еталон", АКБ "Форум" відкрив "Еталону" кредитну лінію з максимальним лімітом заборгованості в 1,15 млн доларів США. Одним із фінансових поручителів, згідно додаткового договору, виступило ТОВ "Агрофірма "Зелений Гай". У 2007 р., не погасивши заборгованості за кредитом, ТОВ "Еталон" через суд визнало себе банкрутом, тож АКБ "Форум" звернувся до поручителя з вимогою виконати забезпечені заставою зобов’язання ТОВ "Еталон", але оскільки відповіді не отримав, то спробував стягнути заставу в судовому порядку. 27 червня 2007 р. – ще до винесення рішення по справі – зборами учасників ТОВ "Агрофірма "Зелений Гай" було прийнято рішення про ліквідацію підприємства. Рішення про стягнення майна ТОВ "Агрофірма "Зелений Гай" було прийняте 16 липня 2007 р., а вже 1 серпня 2007 р. Господарський суд Запорізької області задовільнив рішення про банкрутство ТОВ "Агрофірма "Зелений Гай" та неможливість повернення коштів кредиторам.

Характерно, що адреса місцезнаходження юридичної особи ТОВ "Еталон" (Код ЄДРПОУ: 23786718) повністю збігається з адресою місцезнаходження юридичної особи ТОВ "Агрофірма "Зелений Гай" (Код ЄДРПОУ: 03749299): 70200, Запорізька обл., Гуляйпільський район, місто Гуляйполе, вулиця Шкільна, будинок 42 (за даними ДП "Інформаційно-ресурсний центр").

Інші поручителі ТОВ "Еталон" – ТОВ "Полтавка", ТОВ "Більманка" і ТОВ "Еталон-1" – також визнані банкрутами (лінк 1, лінк 2 і лінк 3).

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Олександр Дудка є фігурантом антикорупційного розслідування щодо незаконного привласнення кредитних коштів.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.