Колесников
Вячеслав Ігорович
БАТЬКІВЩИНА
мажоритарка 82
Народився 12 червня 1982 року в місті Запоріжжі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, заступник директора з фінансово-юридичних питань, ТОВ "Компанія Національ", член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в смт Малокатеринівка Запорізького району Запорізької області, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

За інформацією газети «Правда» (випуск №24 від 17.06.2010, ст. 10), розпорядженням голови Запорізької райдержадміністрації Олександра Олійника №1229 від 7 жовтня 2008 р. були виділені земельні наділи поблизу селища Розумовка п’яти особам, серед них зокрема Колесникову Вячеславу Ігоровичу, який отримав земельний наділ в розмірі 1 гектару з земельного запасу Розумовської селищної ради. При цьому виділена земля перебувала не у державній, а у комунальній власності місцевих жителів, що засвідчує відповідний державний акт на право колективної власності на землю від 27 грудня 1995 р., а тому передавати її у власність райдержадміністрація не мала права.

Колективну скаргу з цього приводу мешканці села направили до прокуратури Запорізького району, яка винесла протест на розпорядження щодо виділення землі. Райдержадміністрація протест прокуратури відхилила. Щоб оскаржити розпорядження голови Запорізької райдержадміністрації Олександра Олійника, правоохоронці були змушені звернутися до суду. Станом на 2012 рік рішення винесено не було.

Вячеслав Колесников займає посаду заступника голови постійної комісії Запорізької райради з земельних питань на екології, тому можна припустити, що він мав можливості для неформальних контактів з головою Запорізької райдержадміністрації щодо вказаного рішення.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Вячеслав Колесников є фігурантом антикорупційного розслідування щодо незаконного привласнення земельної ділянки.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.