Шевченко
Олександр Леонідович
ЄС
мажоритарка 83
Народився 8 квiтня 1971 року в місті Коломия Івано-Франківської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в селі Поляниця міста Яремче Івано-Франківської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА".
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За повідомленнями ЗМІ (лінк 1, лінк 2, лінк 3), у 2008 р. було проведено ряд земельних аукціонів, за результатами яких ТОВ "Скорзонера", керівником якого є Шевченко Олександр Леонідович, за заниженими цінами придбало 336 гектарів землі. У зв’язку з цим у вересні 2010 р. начальник Івано-Франківського обласного управління Держкомзему Юрій Добровольський був затриманий правоохоронними органами, а на продані земельні ділянки було накладено арешт. Втім, незважаючи на занижену вартість куплених земельних ділянок, суд визнав, що “всі земельні ділянки викуплені на аукціоні відповідно до чинного законодавства, і до розрахунків аукціонної вартості землі "Скорцонера" не має відношення”.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Олександра Шевченка до корупційних дій, а саме до земельних зловживань.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.