Кацуба
Сергій Володимирович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 92
Народився 20 листопада 1978 року в місті Дергачі Харківської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За інформацією ЗМІ, Кацуба Сергій Володимирович був нібито причетний до корупційних дій, а саме махінацій із тендерними закупівлями.

Так, за інформацією видання "Дзеркало тижня" (лінк 1, лінк 2), у 2011-2012 рр. державна компанія "Чорноморнафтогаз", що входить до складу НАК "Нафтогаз України", через споріднені офшорні компанії-посередники купила 2 бурильні вишки (відомі як "вишки Бойка") по 400 мільйонів доларів, переплативши, за оцінкою журналістів, 150 і 180 мільйонів доларів відповідно. За інформацією журналістського розслідування програми "Схеми" та Еспресо TV, Сергій Кацуба на той момент обіймав посаду заступника голови "Нафтогазу" і курував закупівлю бурових веж, на підставі чого можна зробити оцінку про його можливу причетність до корупційних дій. 18 червня 2014 р. Генпрокуратура повідомила, що з приводу викладених фактів розпочато розслідування за статтею "незаконне витрачання державних коштів в особливо великих розмірах".

Наведені публікації не є свідченням про вчинення правопорушення, проте дають підстави припустити та зробити оцінку, що Кацуба Сергій Володимирович є фігурантом антикорупційного розслідування, пов'язаного зі зловживанням владою.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.