Задорожний
Михайло Леонович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 121
Народився 15 листопада 1966 року в селі Мала Білина Самбірського району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова правління, Дрогобицька райспоживспілка, безпартійний, проживає в місті Дрогобич Львівської області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною у Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій. http://2012.chesno.org/deputies/meter/person/2420/


Задорожний Михайло Леонович, поєднуючи посади Голови правління Дрогобицької райспоживспілки і керівника заснованого ним же МПП «Лівач», за імовірного конфлікту інтересів, продав останньому 6 підприємств вказаної райспоживспілки. Так, МПП «Лівач» купило магазин «Урожай» площею 160 кв. м та кафе «На Ринку» площею 130 кв. м. Обидва приміщення фірма купила за 150 тис. грн. Водночас перед продажем райспоживспілка у цих приміщеннях провела ремонтні роботи на суму 203 тис. грн – тобто тільки вартість ремонту є більшою, ніж ціна продажу. Загалом з 2004 по 2011 рік Дрогобицька райспоживспілка продала 35 об’єктів, більшість з них купили фірми, нібито пов’язані з Михайлом Задорожнім.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Михайло Задорожний є фігурантом антикорупційного розслідування щодо можливого конфлікту інтересів та незаконної приватизації нерухомості.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.