Кінах
Анатолій Кирилович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 127
Народився 4 серпня 1954 року в селі Братушани Єдинецького району, Молдова, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, член Партії промисловців і підприємців України, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною у Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

Згідно з інформацією видання «Дзеркало тижня», у 2006 р. генеральний директор міжнародного аеропорту «Бориспіль» Олександр Шишков повідомив компаніям, які орендували площі на території аеропорту «Бориспіль», про те, що з 1 січня 2006 р. свої права і обов’язки за договорами оренди аеропорт передав ТОВ «Юридично-комерційне агентство». За інформацією видання «Українська правда», статутний фонд цього товариства на той момент – як і станом на жовтень 2014 р. – становив лише 375 грн., а його засновницями були Марина Кінах, дружина тодішнього секретаря РНБОУ Кінаха Анатолія Кириловича, та Світлана Шишкова. Влітку 2005 р., за півроку до переходу аеропорту під контроль товариства, склад засновників повністю змінився, і до нього увійшла Наталя Ковалко, донька Марини Кінах від першого шлюбу. «Українська правда» звернулася за коментарем з приводу ситуації до прес-служби РНБОУ Анатолія Кінаха і отримала відповідь, що ТОВ «Юридично-комерційне агентство» комерційною діяльністю не займалося, на підтвердження чого були пред’явлені банківські документи. Разом з тим, згідно з іншим матеріалом «Української правди», Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування причин кризової ситуації в авіації України Анатолій Льовін зазначив, що директор аеропорту «Бориспіль» Олександр Шишков нібито погрожував йому «усілякими карами» і у якості «сторони, що його [Шишкова] підтримувала», називав Анатолія Кінаха.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Анатолій Кінах є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.