Жиленко
Віталій Миколайович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 158
Народився 24 грудня 1976 року в місті Сумах, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта загальна середня, заступник директора, ТОВ "Сумбудтранс", безпартійний, проживає в місті Сумах, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За інформацією видання "Наші гроші" (лінк 1, лінк 2), влітку 2013 р. під час проведення конкурсу на здійснення ремонтних доріг у Сумській області нібито мали місце антиконкурентні домовленості між ТОВ "Сумимостобуд" та ТОВ "Техкомресурси". Так, Служба автомобільних доріг у Сумській області 16 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ "Техкомресурси" на 917 тис грн., 19 серпня – із ТОВ "Сумимостобуд" на 4,01 млн грн. Засновниками ТОВ "Техкомресурси" були депутат Сумської міськради від Партії регіонів Віталій Миколайович Жиленко і його помічники Юрій Жиленко та Ігор Буката. ТОВ "Техкомресурси" входить до Асоціації будівельних підприємств, очолювану Віталієм Жиленком.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Віталій Жиленко є фігурантом антикорупційного розслідування щодо тендерних зловживань.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.