Хомутиннік
Віталій Юрійович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 171
Народився 4 серпня 1976 року в місті Макіївка Донецької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, безпартійний, проживає в смт Козин Обухівського району Київської області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

За інформацією видання "Українська правда", станом на червень 2012 р. народний депутат Хомутиннік Віталій Юрійович обіймав посаду голови Координаційної ради "Моторно-транспортного Бюро України" і протягом тривалого часу мав значний вплив на діяльність цієї компанії.

Так, 1 січня 2012 р. на посаду генерального директора цієї компанії було призначено Вадима Загребного, який раніше керував страховою компанією "Брокбізнесстрахування", що входила до групи "Брокбізнес" Сергія та Олександра Буряків, і мала стосунок до Віталія Хомутинніка (у 2007 р. матері Віталія Хомутинніка належало 49,32% акцій компанії).

Видання також зазначало, що під час підготовки законопроекту № 9642 до другого читання Віталієм Хомутинніком та його "прибічниками" до законопроекту було пролобійовано включення положень, що передбачали збільшення страхових виплат за шкоду, завдану життю і здоров’ю під час дорожньо-транспортних пригод, а також суттєве збільшення внесків страховиків до фондів "Моторно-транспортного бюро України".

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Віталія Хомутинніка до корупційних дій, а саме до зловживання владою.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.