Остапчук
Віктор Миколайович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 177
Народився 16 травня 1955 року в місті Магнітогорськ Челябінської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, голова підкомітету з питань залізничного транспорту Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку, член Партії "ВІДРОДЖЕННЯ", проживає в місті Харкові, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Голосування за диктатуру!

Зміни до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян ( №3879)
* Написав заяву з проханням змінити результати голосування 30 вересня

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною у Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

ДП "Південна залізниця", начальником якої є Остапчук Віктор Миколайович, входить до складу монополіста залізничних перевезень державної компанії "Укрзалізниця", для підприємств якої, згідно чинного законодавства, проводяться тендери на отримання товарів та послуг. ЗМІ неодноразово розміщували матеріали про неконкурентні умови проведення державних закупівель для ДП “Південна залізниця”.

Зокрема, на сайті "Наші гроші" публікувалась інформація щодо тендерів на будівельно-монтажні роботи, придбання електроустаткування, в яких перемагали компанії, що опосередковано пов'язані з Остапчуком Віктором Миколайовичем. Це стосується низки угод з ТОВ "Будівельно-монтажний поїзд-870" на суми 175,82 млн грн., 200,04 млн грн. та 38,72 млн грн. Видання також повідомляє, що ТОВ "Будівельно-монтажний поїзд-870" контролюється Вадимом Похилько, який є одним із засновників ТОВ "Дніпротрансбудзв’язокавтоматика" разом із керівником "Південної залізниці" Віктором Остапчуком.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Віктор Остапчук є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживань під час тендерних процедур.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.