Біловол
Олександр Миколайович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 180
Народився 11 сiчня 1962 року в селі Мурафа Краснокутського району Харківської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, безпартійний, проживає в місті Харкові, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

За інформацією видання "Дзеркало тижня", у 2009 р. напередодні епідемії грипу А/H1N1 на боротьбу з нею було виділено 50 млн грн., але про освоєння цих коштів не було зроблено належного звіту. Як пише видання, гроші були витрачені на закупівлю за процедурою "в одного учасника" медикаментів та обладнання. Однією зі статей витрат була закупівля тест-систем для діагностики грипу, і тендер на цю закупівлю виграла фірма, яка не є виробником таких систем. Олександр Миколайович Біловол на той момент обіймав посаду головного санітарного лікаря України і відмовився коментувати причини, чому тендери відбувалися за неконкурентною процедурою, а тест-системи були закуплені у фірми-посередника.

За інформацією видання "Фокус", пізніше, вже в розпал епідемії грипу 2009 р., Олександр Біловол лобіював інтереси заводу "Здоров’я" на тендері з закупівлі препарату "Тамівір". При цьому завод не виробляв препарат, а лише пакував пігулки, привезені з Індії.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Олександр Біловол є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.