Зубик
Володимир Володимирович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 195
Народився 28 лютого 1958 року в місті Львові, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною у Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

За інформацією сайту «Кореспондент», у грудні 2010 р. Полтавське відділення АМКУ повідомило про втрату 3 млрд грн. бюджетних коштів внаслідок несплати акцизів, мита та ПДВ компанією «Лівела». Компанія не сплачувала цих коштів, оскільки нібито в 2004 р. через суд добилася, аби їй поновили пільгові умови, що забезпечувалися законом «Про іноземні інвестиції», який діяв у 1992-2003 рр. Розслідування АМКУ мало результатом низку судових процесів, які завершилися рішенням не на користь «Лівели»: за інформацією сайту «РБК-Україна», 24 листопада 2011 р. Вищий адміністративний суд підтвердив незаконність податкових пільг компанії.

Згідно з розслідуванням «Української правди», компанія «Лівела» пов’язана із Володимиром Зубиком, зокрема через Назара Городецького.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Володимира Зубика до корупційних дій, а саме до ухиляння від сплати податків.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.