Яценко
Антон Володимирович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 200
Народився 13 липня 1977 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

За інформацією видання «Дзеркало тижня», у 2005 р. Яценко Антон Володимирович та Врублевський Володимир Станіславович разом зі своїми родичами стали співзасновниками Спілки громадських організацій «Тендерна палата України» і отримали можливість контролювати ключові рішення цієї структури. Палата серед іншого мала повноваження формувати висновки щодо можливості проведення закупівель в одного учасника і, як стверджує видання, отримувала завдяки цьому незаконну вигоду. За інформацією видання «Хрещатик», у 2007 р. Головне контрольно-ревізійне управління оприлюднило аналіз порушень у сфері державних закупівель, згідно з яким зловживання з боку Тендерної палати та пов’язаних з нею монопольних структур лише за перше півріччя 2007 р. призвели до втрати державних коштів на користь приватних монополій у розмірі 930 млн грн. За інформацією «Дзеркала тижня», ГоловКРУ також звертало увагу відповідних органів, що «серед засновників компаній можуть бути громадяни України (або їхні близькі родичі) Осика Сергій Григорович, Яценко Антон Володимирович та Врублевський Володимир Станіславович, котрі безпосередньо беруть участь у процесі прийняття рішень Тендерною палатою України».

Згідно з матеріалами журналістського розслідування Тетяни Чорновол для видань «Українська правда» (лінк 1, лінк 2) та «Лівий берег», у 2009 р. Державна податкова адміністрація, якою тоді керував Сергій Буряк, для обслуговування електронної звітності для підприємців безпідставно ввела дві фірми-посередниці, що працювали на потужностях самої ДПА, але при цьому збирали з підприємців кошти за реєстрацію і обслуговування. Ці дві фірми-посередниці – ТОВ «Ефективні інформаційні системи» і ТОВ «Оператор електронної реєстрації та звітності» – зареєстровані за однією адресою в офісному приміщенні, що належить батьку Антона Яценка Володимиру, а серед керівництва та засновників цих фірм фігурували колишні працівники Тендерної палати. Після скандалу в ЗМІ ДПА знов дозволила підприємцям подавати звітність через безкоштовний шлюз безпосередньо в податкову.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Антона Яценка до корупційних дій, а саме до зловживання під час тендерних процедур та можливого конфлікту інтересів у його діяльності.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.