Рудьковський
Микола Миколайович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 210
Народився 18 грудня 1967 року в селі Старий Биків Бобровицького району Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, член Соціалістичної партії України, проживає в місті Чернігові, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною у Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до зловживання владою.

За повідомленнями ряду ЗМІ (лінк 1, лінк 2, лінк 3), у 2007 р. СБУ порушила справу проти Рудьковського Миколи Миколайовича у зв’язку з привласненням ним бюджетних коштів у розмірі 400 тис грн., що було пов’язано з перельотом Київ-Париж-Київ, у якому пана Рудьковського нібито супроводжувала "Міс-Україна". Інша кримінальна справа, порушена МВС, стосувалася нібито нецільового використання коштів державним підприємством, що були витрачені на поїздку делегації Міністерства транспорту на чолі з тодішнім міністром паном Рудьковським до Японії у 2008 р.

У 2007 р. у публікації газети "Дзеркало тижня" йшлося, що Микола Рудьковський, перебуваючи на посаді Міністра транспорту і зв’язку, з метою особистої вигоди нібито незаконно перешкоджав роботі приватної компанії "Трансінвестсервіс", що вела будівництво стратегічного для країни контейнерного терміналу на Аджаликському лимані поблизу Одеси.

У 2008 р. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджував, що Микола Рудьковський, перебуваючи на посаді Міністра транспорту і зв’язку, нібито незаконно встановив знижку на перевезення вантажів приватними вагонами приватних фірм, в результаті чого ДП "Донецька залізниця" стало збитковим.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Миколи Миколайовича Рудьковського до корупційних дій, а саме до зловживання службовим становищем.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.