Столар
Вадим Михайлович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 217
Народився 10 серпня 1982 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор з розвитку, ТОВ "Київоблжитлобуд", безпартійний, проживає в місті Вишгород Київської області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За повідомленням ресурсів “Главред” та “24”, Столар Вадим Михайлович був співзасновником ТОВ “Компанія “Еліта-Центр”, діяльність якого була пов’язана з фінансовим шахрайством. Фірма укладала угоди про пайову участь у будівництві семи житлових будинків, з яких жоден так і не було споруджений, а також по кілька разів перепродавала ті самі ще не збудовані квартири. ТОВ “Компанія “Еліта-Центр” переводило гроші в готівку у тому числі за допомогою ТОВ “Торговий дім “Відродження”, одним із засновників якого був так само Вадим Столар. Сам кандидат позиціонує себе у цій справі як потерпілого.

Крім того, згідно з матеріалами в ЗМІ (лінк 1, лінк 2), один з будинків у Конча-Заспі, у якому нібито проживає син мера Києва Степан Черновецький, має табличку "Ця земельна ділянка та будинок на підставі договору оренди від 22 травня 2012 року передані народному депутату Столару Вадиму Михайловичу для здійснення ним представницьких фунцкій в якості народного депутата України". Договір оренди діє до 31 листопада 2012 р.

Також, як повідомляють ресурси “Forbes.ua” та “Цензор.нет”, Вадим Михайлович Столар був причетний до забудови за адресою вул. Богдана Хмельницького, 7, де мали збудувати торгово-розважальний центр. Цю ділянку 2003 р. КМДА передала спочатку в оренду, а потім у власність ТОВ “Альянс-центр”. Як повідомляє громадська ініціатива “Збережи старий Київ”, через ці будівельні роботи під загрозою опинились сусідні будівлі, вестибюль станції метро “Театральна” (через підвищення об’єму ґрунтових вод), а також було знищено сквер. Після кількох років громадських протестів проти забудови, збудоване приміщення було подаровано КМДА і в ньому розмістили “Музей історії Києва”.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє припустити та зробити оцінку про причетність Столара Вадима Михайловича до корупційних дій, а саме шахрайства та зловживання владним становищем.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.