Балабан
Іван Костянтинович
Українська партія "Зелена планета"
мажоритарка 220
Народився 29 серпня 1972 року в селі Старогнатівка Тельманівського району Донецької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, президент, Федерація греко-римської боротьби у місті Києві, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – Українська партія "Зелена планета".
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.


За інформацією газети "Україна Молода" у 2008 р. Балабан Іван Костянтинович був причетний до вирубування зелених насаджень та захоплення 2 га землі у парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Сирецький гай". За даними видання, прокуратурою було складено протокол щодо "незаконного викорчовування дерев у зеленій зоні та проведення земляних робіт приватною особою – Балабаном Іваном Костянтиновичем".


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Іван Балабан є фігурантом антикорупційного розслідування щодо земельних зловживань.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.