Пилипишин
Віктор Петрович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 223
Народився 6 квiтня 1961 року в селі Равське Нестерівського району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

21 квітня 2011 р. прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Пилипишина Віктора Петровича, інкримінувавши йому перевищення влади та службових повноважень, що заподіяли громаді збитків на суму близько 15 млн грн. За інформацією сайту "Ліга.Новини", пана Пилипишина звинувачували у незаконній передачі у власність приватній структурі житлового 4-поверхового будинку за заниженою ціною 240 тис грн., а також передачу у власність тій же приватній структурі будівлі вечірньої школи за ціною 274 тис грн.

18 листопада 2013 року Голосіївський районний суд виніс виправдувальний вирок у справі.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Андрій Сенченко є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання службовим становищем.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.