Бойко
Юрій Анатолійович
Опозиційний Блок
список №1
Народився 9 жовтня 1958 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Рубіжне Луганської області, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 1.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За інформацією ЗМІ, Юрій Анатолійович Бойко був нібито причетний до корупційних дій, а саме махінацій із тендерними закупівлями.

Так, за інформацією видання "Дзеркало тижня" (лінк 1, лінк 2), у 2011-2012 рр., коли Юрій Бойко обіймав посаду Міністра енергетики та вугільної промисловості, державна компанія "Чорноморнафтогаз", що входить до складу НАК "Нафтогаз України", через споріднені офшорні компанії-посередники купила 2 бурильні вишки (відомі як "вишки Бойка") по 400 мільйонів доларів, переплативши, за оцінкою журналістів, 150 і 180 мільйонів доларів відповідно. За інформацією видання "Тиждень.ua", компанія, яка продала першу вишку "Чорноморнафтогазу", володіє рахунком у латвійському банку, який пов’язують із давнім бізнес-партнером Дмитра Фірташа по "РосУкрЕнерго" Фурсіним Іваном Геннадійовичем, який також має тісні зв’язки з Юрієм Бойко. Генпрокуратура повідомила, що з приводу викладених фактів розпочато розслідування за статтею "незаконне витрачання державних коштів в особливо великих розмірах", і Юрій Бойко проходить свідком у справі.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Юрій Бойко є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.