Шуфрич
Нестор Іванович
Опозиційний Блок
список №7
Народився 29 грудня 1966 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 7.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною у Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до земельних махінацій, розкрадання державного майна та непотизму.

За інформацією ЗМІ, у 2005 р. прокуратура порушила кримінальну справу за фактом передачі майна та території Ужгородського держлісгоспу матері Шуфрича Нестора Івановича, Марії Шуфрич. Крім того, прес-служба прокуратури Закарпатської області повідомляла про те, що "Нафтогаз України" незаконно виплатив підприємству "Вест-Контрейд" (головою якого, за даними джерел видання "ZIK", також була Марія Шуфрич) 14,4 млн грн за роботу, яку фактично виконали співробітники державних установ. Марія Шуфрич фігурує також у звинуваченнях з боку Юрія Луценка щодо нафтових вишок у Полтавській області: за інформацією тогочасного міністра внутрішніх справ, пані Шуфрич була офіційним власником підприємства, яке не сплатило за оренду землі, на якій видобувало нафту.

У 2004 р. Нестору Шуфричу було безкоштовно передано земельну ділянку у заповідній зоні Пуща-Водиця (про це йдеться також в інтерв’ю з Миколою Сивульським, який у 2005 р. був головою КРУ). У 2006 р. Оболонський районний суд м. Києва визнав відповідний договір оренди недійсним.

У період перебування на посаді голови Міністерства надзвичайних ситуацій, Шуфрича Нестора Івановича звинувачували у проведенні сумнівних кадрових призначень. Зокрема на посаду заступника міністра було призначено сина Ганни Герман Миколу Коровіцина, який, відповідно до його біографії, не мав достатнього досвіду для такої посади. У матеріалі видання "Фокус" вказано також й інші випадки заснованих на лояльності до міністра призначень.

Наведена інформація не є підтвердженням вини кандидата у вчиненні правопорушень, але дає підстави припустити та зробити оцінку, про те, що Нестор Іванович Шуфрич є фігурантом антикорупційного розслідування.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.