Королевська
Наталія Юріївна
Опозиційний Блок
список №8
Народилася 18 травня 1975 року, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова, Комітет з питань розробки стратегії соціального розвитку України громадської організації "Інститут соціального захисту громадян", безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 8.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За даними розслідувань видання «Наші гроші», Королевська Наталія Юріївна може бути причетною до сумнівних закупівель, пов’язаних з вугільною промисловістю та з Міністерством соціальної політики.

Так, за даними розслідування журналістів Слідство.Інфо, під час головування Наталії Королевської у Міністерстві соціальної політики близько півмільярда гривень було витрачено на неякісне харчування для дітей-чорнобильців. Серед переможців тендеру були компанії-посередники, які постачали продукти харчування за завищеними цінами і часто невідповідної якості.

Крім того, за інформацією видання «Наші гроші», у 2008-2012 рр. ДП «Вугілля України» уклало з ПАТ «Львівська вугільна компанія» за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» угоди на загальну суму майже мільярд гривень. Фірма-переможець, як йдеться в матеріалі, може мати зв’язок з Наталією Королевською, оскільки акціонером фірми свого часу була фірма чоловіка Королевської Юрія Солода, а нині серед акціонерів «Львівської вугільної компанії» є фірма, заснована особами, що представляли інтереси Партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!» на виборах 2012 р.

Наведені публікації не є свідченням про вчинення правопорушення, проте дають підстави припустити та зробити оцінку, що Наталія Королевська є фігуранткою антикорупційних розслідувань, присвячених тендерним зловживанням.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.