Бахтеєва
Тетяна Дмитрівна
Опозиційний Блок
список №9
Народилася 27 листопада 1953 року, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійнa, проживає в місті Донецьку, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 9.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до зловживань на тендерних закупівлях.


За інформацією видання "Дзеркало тижня", у 2012 р. до лідерів за сумою коштів від угод, виграних на тендерах на медичні держзакупівлі, потрапила група компаній, контрольованих особами, наближеними до Еміля Фісталя. Так, станом на 27 квітня 2012 р. ці компанії отримали підрядів на 179 млн грн. Як йдеться у матеріалі, такий успіх може пояснюватися дружніми стосунками між Емілем Фісталем та головою парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяною Дмитрівною Бахтеєвою (факт такої пов’язаності підтверджує також видання "Наші гроші").


За даними видання "Наші гроші", серед компаній, які отримували найбільші кошти від держзакупівель ліків у 2013 р., також присутні компанії, керівництво яких пов’язане з Тетяною Бахтеєвою.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Тетяна Бахтеєва є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживань на тендерних закупівлях.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.