Козак
Тарас Романович
Опозиційний Блок
список №14
Народився 6 квiтня 1972 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова правління, ПП "Прайвет Канселер", безпартійний, проживає в селі Сокільники Пустомитівського району Львівської області, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 14.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до зловживання владою та службовим становищем.

За даними газети «Високий замок», у 2005 р. Козак Тарас Романович неодноразово викликався на допит до МВС України у рамках кримінальної справи, порушеної за фактом незаконного відшкодування Державною податковою службою, в якій він обіймав посаду заступника голови, ПДВ на суму 30 млн грн. Сам кандидат заявив, що йому про виклик і факт відшкодування нічого невідомо.

За інформацією сайту «Львівський портал», у 2005 р. слідчий відділ податкової міліції Державної податкової адміністрації у Львівській області нібито допитував Тараса Козака у справі про придбання за два мільйони доларів в особисте користування літака Як-42 і несплату за його ввезення в Україну митного збору. У вересні цього ж року працівники Генпрокуратури та столичного УБОЗу провели у готельному комплексі «Озеро», що належав родині Козаків, обшук, під час якого, як повідомляв сайт, вилучили значну суму коштів у іноземній валюті. Водночас у будинку Тараса Козака у Сокільниках під час обшуку нібито виявили зброю без відповідного дозволу. При цьому інформації про притягнення кандидата до кримінальної відповідальності у відкритих джерелах немає.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Тарас Козак є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання службовим становищем.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.