Мороко
Юрій Миколайович
Опозиційний Блок
список №19
Народився 6 травня 1953 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 19.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

У 2010 р. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення надала ліцензію на побудову мережі цифрового зв’язку компанії «Зеонбуд», яка мала стати монополістом в галузі цифрового всеукраїнського телебачення та отримати права відмовляти телеканалам у наданні частот. За даними розслідувань «Української правди» та «Forbes-Україна», до цього компанія не була відома для учасників ринку, а її власників не вдалося прослідкувати, хоча припускалося, що кінцевим бенефіціаром є компанія СКМ Рината Ахметова. Обидва видання також написали, що їхні респонденти пов’язують компанію з Мороко Юрієм Миколайовичем. За оцінкою учасників ринку вартість послуг компанії-монополіста для телеканалів була завищена у 5 разів.

Як видно зі слів самого кандидата в інтерв’ю виданню «Forbes-Україна», він сприяв діяльності компанії та допомагав вирішувати проблеми з державними органами завдяки своїй посаді голови підкомітету з питань телекомунікації та зв’язку Комітету ВРУ з питань транспорту та зв’язку у парламенті 6-го скликання. Також Юрій Мороко визнавав, що добре знайомий із топ-менеджером компанії «Зеонбуд» та демонстрував обізнаність у складових ціноутворення, що може свідчити про його участь у керівництві компанії.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Юрій Мороко є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.