Павленко
Юрій Олексійович
Опозиційний Блок
список №24
Народився 20 березня 1975 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, керівник, Центр захисту прав дитини всеукраїнської громадської організації "Служба захисту дітей", безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 24.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

Державні органи повідомляли про порушення та зловживання у Міністерстві сім’ї, молоді та спорту під час головування в ньому Павленка Юрія Олексійовича (2005-2006 рр.).

У листопаді 2006 р. Рахункова палата повідомляла, що в очолюваному паном Павленком міністерстві допущене довільне планування і використання держкоштів загальною сумою 51,6 млн грн., з яких використано з бюджетним правопорушенням більше 2,5 млн грн. і неефективно – 3,3 млн грн.

Крім того, у тому ж році Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо однієї з програм міністерства. За словами заступника Генерального прокурора Тетяни Корнякової, чиновники міністерства сім’ї, молоді та спорту витратили 200 тис грн. у рамках акції "Разом до перемоги в Німеччині" на проїзд, проживання і харчування під час чемпіонату, а також транспортні послуги протягом 11 днів, групи з 77 вболівальників, переважно бізнесменів. Усі ці витрати не мали жодного стосунку до мети програми, у зв’язку з чим 25 вересня 2006 р. Генпрокуратурою і було порушено кримінальну справу. Результати розгляду Руху ЧЕСНО невідомі.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Павленко Юрій Олексійович є фігурантом антикорупційного розслідування щодо нецільового використання державних коштів.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.