Турчинов
Олександр Валентинович
НАРОДНИЙ ФРОНТ
список №3
Народився 31 березня 1964 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, Голова Верховної Ради України, член Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 3.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до зловживання владою та службовим становищем.

Як повідомляє видання «Українська правда», у вересні 2009 р. Рахункова палата звинуватила Турчинова Олександра Валентиновича та Тимошенко Юлію Володимирівну у створенні передумов корупції. Зокрема, згідно з повідомленням Рахункової палати, за протокольними дорученнями прем’єр-міністра Тимошенко та першого віце-прем’єра Турчинова за неконкурентною процедурою було проведено державних закупівель загальною сумою більше 52 млрд грн. Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Олександра Турчинова до корупційних дій, а саме до тендерних зловживань.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.