Хміль
Михайло Михайлович
НАРОДНИЙ ФРОНТ
список №42
Народився 11 травня 1973 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, член Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", проживає в місті Львові, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 42.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

Протягом 2005-2012 рр., коли Хміль Михайло Михайлович очолював Львівський обласний центр зайнятості, органи Державної служби зайнятості Львівської області фігурували у кількох скандалах, пов’язаних із держзакупівлями. У 2012 р. прокуратурою області за результатами перевірки додержання посадовцями законодавства під час державних закупівель у 2010-2012 рр. були виявлені порушення при проведенні процедур відкритих торгів із закупівлі робіт з реконструкції приміщень Буського районного та будівництва Новояворівського міського центрів зайнятості. У зв’язку з цим комітет з конкурсних торгів був зобов’язаний скасувати вказані процедури закупівель. У 2011 р. підпорядкований Львівському обласному центру зайнятості Львівський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за результатами тендеру уклав угоду на будівництво матеріально-технічної бази вартістю 259,95 млн грн. з приватним підприємством "Будрембізнес" (м. Одеса). Компанія-переможець тендеру тендер, маючи статутний капітал у розмірі 5 тис. грн., тоді як її конкурента ТОВ "Комерційний центр "Зевс" зі статутним капіталом 2 млн грн. і більш дешевою пропозицією усунули від конкурсу.

Зазначена інформація не є прямим доказом вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Молоток Ігор Федорович, можливо, був причетним до зловживань на тендерних закупівлях.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.