Мармазов
Євген Васильович
КПУ
список №8
Народився 14 червня 1938 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, член Комуністичної партії України, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 8.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною у Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до зловживання владою та службовим становищем.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 2 червня 2010 р. в Міністерстві економіки було створено нову посаду заступника міністра та призначено на неї Василя Мармазова, сина народного депутата Мармазова Євгена Васильовича. Згідно з даними довідника «Офіційна Україна сьогодні», до цього Василь Мармазов, випускник юридичного вишу, працював заступником міністра внутрішніх справ. Згодом, як повідомляла "Українська правда", Василя Мармазова було призначено надзвичайним і повноважним послом України в Республіці Корея, хоча ніщо в його офіційній біографії не вказує на значну компетентність у міжнародних відносинах.

За даними розслідування програми «Схеми», п. Мармазов підозрюється у фальсифікації рішення очолюваної ним комісії, яким первісно передбачалося оперативне вирішення проблеми передачі нерухомості санаторіїв у державну власність України, зокрема кримських санаторіїв, що незаконно перейшли у приватну власність місцевих бізнесменів. Після анексії півострова держава безповоротно втратила власності на 1 млрд гривень.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Євген Мармазов є фігурантом антикорупційного розслідування щодо непотизму та махінацій із нерухомістю.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.