Александровська
Алла Олександрівна
КПУ
список №13
Народилася 7 грудня 1948 року, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, пенсіонер, член Комуністичної партії України, проживає в місті Харкові, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 13.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до зловживання владою та службовим становищем.


У червні 2007 р. сайт "Корреспондент" повідомляв про спробу народного депутата України Алли Олександрівни Александровської у розпал корпоративного конфлікту провести на територію ВАТ "Турбоатом" представників групи "Енергетичний стандарт", яку пов’язують з Костянтином Григоришиним.


За інформацією телеканалу АТН, Віктор Суботін звинувачував Аллу Александровську у спробі рейдерського захоплення підприємства в інтересах фінансово-промислової групи Костянтина Григоришина. В іншому матеріалі каналу повідомлялося, що помічник Алли Александровської опротестовувала у суді призначення Віктора Суботіна виконуючим обов’язки Генерального директора ВАТ "Турбоатом", що може свідчити про сприяння народного депутата відстоюванню інтересів окремих фінансово-промислових груп.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Алла Александровська є фігурантом антикорупційного розслідування щодо конфлікту інтересів у її парламентській діяльності.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.