Кононенко
Ігор Віталійович
ЄС
список №29
Народився 21 серпня 1965 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова спостережної ради, ВАТ СК "Країна", голова наглядової ради, ПАТ "ЗНКІФ "ВІК", член ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 29.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

Компанія ПАТ «Закритий корпоративний недиверсифікований інвестиційний фонд «Вік», власником якої є Кононенко Ігор Віталійович, була помічена в участі у тендері з конкурентами, пропозицію яких можна запідозрити у фіктивності. Так, за інформацією видання «Наші гроші», у вересні 2014 р. ДП «Укрводшлях» уклало угоду про оплату поточного докового ремонту земснаряду «Дніпровський-1» вартістю 2,15 млн грн. Єдиним конкурентом ПАТ «Завод «Ленінська кузня» (11,5% акцій належить ЗКНІФ «Вік») була компанія «УМС-Марін», засновником якої, згідно з даними ЄДР, є Володимир Умрилов. Інша споріднена компанія Умрилова, «УМС-Бот», що зараз зареєстрована за однією з «УМС-Марін» адресою, раніше була прописана разом із «Ленінською кузнею» на вулиці Електриків, 26.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Ігоря Кононенка до корупційних дій, а саме до тендерних зловживань.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.