Кубів
Степан Іванович
ЄС
список №59
Народився 19 березня 1962 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, доцент кафедри маркетингу і логістики, Інститут економіки і менеджменту Національного університету "Львівська політехніка", член ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА", проживає в місті Львові, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 59.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

У матеріалі для “Дзеркала тижня” Олександр Дубинський пише, що результатом роботи Кубіва Степана Івановича стала 65% девальвація курсу гривні. Однією з основних причин падіння курсу національної валюти журналіст називає безконтрольну роздачу рефінансування. Як йдеться в матеріалі, “державні гроші отримують олігархічні групи – власники яких продовжують виводити з України капітали, виконуючи обов’язки своїх банків за рахунок НБУ”. Серед банків, які отримали допомогу від НБУ, називаються банки приятеля Степана Кубіва Олега Бахматюка: “Фінансова ініціатива” та ВіЕйБі”. Видання “Економічна правда” також висувало гіпотезу, що голова Нацбанку Степан Кубів може бути особисто зацікавленим у девальвації гривні. За оцінкою видання, “якби Майдан являв собою те, що про нього пишуть, Кубів уже б давно сидів не в Нацбанку, а в СІЗО”.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Степана Кубіва до прийняття рішення за наявності конфлікту інтересів, а також до корупційних дій, а саме до зловживання службовим становищем.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.