Серпокрилов
Віталій Юрійович
ЄС
список №129
Народився 1 червня 1970 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в смт Мілове Луганської області, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 129.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

У 2012 р. Віталій Серпокрилов був директором ДП "Національний проект "Якісна вода", створеного Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами, яке у 2010-2014 рр. очолював Владислав Каськів. За інформацією видання «Наші гроші», це держпідприємство витратило на техніко-економічне обґрунтування одноіменного проекту 4 млн грн.

Крім того, ТОВ "Торговий дім "Борисфен" в якості інвестора "Національного проекту "Якісна вода" отримало від ДП "Державна інвестиційна компанія", підконтрольного Держагентству з інвестицій та управління нацпроектами, 94 млн грн. кредиту під досить низький відсоток (3,75%). Пізніше ДП "Державна інвестиційна компанія" намагалася скасувати цю угоду через суд, стверджуючи, що договір суперечить інтересам держави, проте зазнало поразки, оскільки всі ці факти були відомі на момент укладання угоди.

За матеріалами "Наших грошей", ТОВ "Торговий дім "Борисфен" пов’язане з екс-головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславом Каськівим, що й могло зумовити укладення такої кредитної угоди. Можна припустити, що Віталій Серпокрилов і Владислав Каськів могли бути знайомі ще з 2005 р., коли пан Серпокрилов був головою обласної організації ГП «Пора», головою Політради якої був пан Каськів.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Віталій Серпокрилов є фігурантом антикорупційного розслідування.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.