Хорошковський
Валерій Іванович
ПАРТІЯ "СИЛЬНА УКРАЇНА"
список №2
Народився 1 сiчня 1969 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова Ради юристів, ТОВ "Київська правнича компанія", безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 2.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За повідомленням видання «Цензор.нет», у 2010 р. Хорошковський Валерій Іванович, перебуваючи на посаді голови СБУ, відстоював інтереси компанії «РосУкрЕнерго» свого бізнес-партнера Дмитра Фірташа. У той час компанія «РосУкрЕнерго» судилася з Україною в Стокгольмському арбітражному суді щодо права власності на 11 млрд кубометрів газу, і Україна програла цей суд. Попри те, що український уряд офіційно ще не визнав рішення суду, 23 червня 2010 р. співробітники СБУ заарештували екс-голову Митної служби України Анатолія Макаренка, інкримінуючи йому розмитнення 11 млрд кубометрів газу, на які й претендувала компанія «РосУкрЕнерго».

Сам кандидат заперечував, що мав спільний бізнес з Дмитром Фірташем, але визнав, що мав з ним «гарні особисті відносини».

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Валерія Хорошковського до корупційних дій, а саме до зловживання владою.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.