Джига
Микола Васильович
ПАРТІЯ "СИЛЬНА УКРАЇНА"
список №14
Народився 15 травня 1949 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Вінниці, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 14.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій, а саме до зловживання владою та службовим становищем.


За інформацією видання "Українська правда", за наказом Миколи Васильовича Джиги були вилучені матеріали про приватизацію Віктором Януковичем урядової резиденції "Межигір’я". Віктор Янукович взяв в оренду ділянку на території "Межигір’я" у 2009 р., однак ціну так і не вдалося з’ясувати, оскільки документи про оренду цієї земельної ділянки зникли з Вишгородської адміністрації після оголошеного тодішнім прем’єром Тимошенко наміру оскаржити відчуження "Межигір’я".


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Микола Джига є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання службовим становищем.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.