Бондарєв
Костянтин Анатолійович
БАТЬКІВЩИНА
список №22
Народився 13 вересня 1972 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в селі Грузьке Макарівського району Київської області, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 22.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.


У грудні 2008 р. речниця СБУ Марина Остапенко заявила про спробу народного депутата Костянтина Анатолійовича Бондарєва втрутитися в роботу слідчо-оперативної групи. За словами речниці, СБУ і Генеральна прокуратура розкрили угруповання, що спеціалізувалося на незаконному відшкодуванні ПДВ, шахрайстві та контрабанді. Підозрювані в організації цього угруповання начебто налагодили корупційні зв’язки з деякими співробітниками правоохоронних органів Одеського регіону, а також депутатами Верховної Ради.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Костянтин Бондарєв є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою та політичної корупції.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.