Радковський
Олег Володимирович
БАТЬКІВЩИНА
список №39
Народився 22 серпня 1960 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, помічник-консультант народного депутата України, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в місті Одесі, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 39.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною у Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій. http://2012.chesno.org/meter/person/85/


За повідомленням агентства УНІАН, заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець звинуватив Олега Радковського у причетності народного компанія депутата Олега Радковського до контрабандної діяльності. За його словами, СБУ задокументувала та припинила протиправну діяльність організованого злочинного угруповання, відомого як «Береги». У зв’язку з цим в офісі холдингу «Берег-груп», почесним президентом якого був Олег Радковський, було проведено обшук.


Наступного дня після поширення інформації у ЗМІ Олег Радковський офіційно висловив обурення заявою Дурдинця і заявив, що «вони не відповідають дійсності» та «є лише черговим епізодом кампанії з дискредитації» його, як члена фракції БЮТ та холдингу «Берег-груп». Натомість, як раніше заявляв Тиберій Дурдинець, нардеп уже спрямовував відповідне звернення до Генпрокуратури, яка не виявила жодних порушень у діях СБУ.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Олега Радковського до корупційних дій, а саме до конфлікту інтересів та контрабандної діяльності.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.