Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Христюк Дмитро

Христюк Дмитро Вікторович

Рік народження: 1978

Характеристики політика

  • ФАРи: 1
  • Прогульництво
  • Гречкосійство

Опис політика

У 2020 році політик помічений за гречкосійством - розносив продуктові набори в коробках з написом “Європейська солідарність”, які підписував своїм прізвищем.

Наприкінці 2019 року політик став співзасновником ГО “Офіс розвитку громад та територій” разом із Ярославом Куцом, який невдало балотувався на парламентських виборах 2019 року. Христюк також фігурує як засновник та співзасновник низки інших організацій.

Впродовж тривалого часу у Христюка був спільний побут з народною депутаткою Вікторією Сюмар (тоді представниці “Народного фронту”). Вони проживали у не задекларованому, на той момент, будинку. У 2018 році Сюмар та Христюк одружилися. 

Під час перебування на посаді заступника мера Ірпеня, політик долучився до закриття стаціонару в селищі Коцюбинське, який мали фінансувати з бюджету Ірпеня. Також він разом з Карплюком та депутатом-забудовником Ігорем Оверком обіцяв громаді ще 2016 року, що буде побудована школа, якої станом на 2020 рік немає. Громада зібрала підписи під петицією і просить таки побудувати школу і садок.

Христюк порушував Закон України “Про запобігання корупції” і не задекларував квартиру в Бучі, яку придбав за ціною нижче ринкової у бізнес-партнерки Карплюка.

У 2017 році Христюк разом з Карплюком провели акцію під прокуратурою Київської області. Прокуратура розцінила це як протидію слідству.

Будучи заступником мера Ірпеня, чиновник підписував договори з ФОП-ом-мерцем, на якого заводилися бюджетні гроші, через що потрапив в каталог фігурантів антикорупціних розслідувань. Йому вручили підозру влітку 2017 року. На судове засідання, де розглядалося питання запобіжного заходу для Христюка, приїхав тогочасний нардеп і заступник голови фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук, який висловив бажання взяти Христюка на поруки. Суд постановив як міру запобіжного заходу для політика домашній нічний арешт без відсторонення від посади.

На місцевих виборах 2015 року балотувався до Ірпінської міської ради від “Нових облич”, № 1 у списку партії. З того ж року став першим заступником Ірпінського міського голови, фігуранта антикорупційних розслідувань Володимира Карплюка.

З серпня 2015 року є головою Київської обласної організації партії “Нові обличчя”.

У березні 2014 Христюк зайняв посаду заступника голови-керівника апарату Київської обласної державної адміністрації. Саме його направили у 2015 році як очільника робочої групи у Приірпіння, аби він розібрався із фактами побиття активістів та корупцією в регіоні. Жодних результатів група, яку очолював Христюк не дала. 

Був радником голови Комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму в 2012-2014 роках.

У 2010-2012 роках голова Баришівської районної ради у Київській області.

На місцевих виборах 2010 року Христюка обрали депутатом Баришівської ради від “Партії регіонів”. Тут депутат пропускав у деякі роки майже 100 % сесій і став кандидатом на відкликання.

У 2009-2010 роках помічник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, тоді дану посаду займав Шандра, з котрим раніше вже співпрацював Христюк.

Впродовж 2007-2008 років займав посаду голови правління ЗАТ «Виробничо-комерційна фірма «Шар».

У 2005-2006 роках помічник Міністра промислової політики України Володимира Шандри.

З 2001 по 2005 роки працював у службі безпеки України в спецпідрозділі “Альфа”.

Навчався в Національному транспортному університеті за спеціальністю “Будівництво та ремонт автомобільних доріг і аеродромів”, в Інституті економіки та бізнесу при Національному транспортному університеті за спеціальністю “Економіка підприємства”, а також в Національній академії державного управління при президентові України за спеціальністю “Управління суспільним розвитком”.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 7, З поширенням дії Закону України «Про державну службу»

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Бюджетні мільйони влада Ірпеня виводила через небіжчика

  • використання влади чи службового становища всупереч інтересам служби владні зловживання
  • махінації з бюджетними коштами владні зловживання
  • підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів владні зловживання
  • розтрата тендерні махінації

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу