Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Дубінський Олександр Анатолійович
Фото: Дубінський Олександр

Дубінський Олександр Анатолійович

Рік народження: 1981

Фігурант Реєстру зрадників

Характеристики політика

  • ФАРи: 1
  • Прогульництво
  • Гречкосійство

Опис політика

Нардеп ВР 9-го скликання від "Слуги народу".

Дубінський систематично поширював російську пропаганду про зовнішнє управління Україною, біолабораторії, назвав гасло "Слава Україні" нацистським.

У 2024 році суд визнав Олександра Дубінського винним у адміністративному правопорушенні— конфлікті інтересів. Він у депутатських зверненнях цікавився розглядом питання щодо видачі дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом. Також Дубінський намагався тиснути на слідство, вимагаючи ініціювати перевірки керівництва правоохоронних органів.

Цього ж року до суду направлено обвинувальний акт щодо службового підроблення для перетину кордону Дубінським.

У 2023 році Печерський районний суд Києва залишив Дубінському запобіжний захід у вигляді 2 місяців тримання під вартою без змін.

Олександру Дубінському оголосили підозру в державній зраді та участі в злочинній організації. Слідство встановило, що він мав позивний "Буратіно" та  входив до складу злочинної організації, яке сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру).

Він поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України. Зокрема, фейк про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році. Також злочинна організація до якої він входив мала на меті розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні.

Того ж року суд арештував майно Олександра Дубінського, його матері та ексдружини. Загальна вартість майна родини становить 2,5 млн дол.

Печерський районний суд Києва обрав Дубінському запобіжний захід у вигляді 2 місяців тримання під вартою без внесення застави.

Того ж року Олександру Дубінському вручили протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією —  порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Слідство встановило, що він звернувся з депутатським зверненням до МОЗ України та ДБР, зокрема цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон. Дубінський намагався тиснути на слідство, вимагаючи здійснювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, в яких він виступав як підозрюваний. 

Також Дубінському оголосили підозру в незаконному переправлянні осіб через державний кордон.

Слідство встановило, що він використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити людей у систему "Шлях" нібито як волонтерів.

Правоохоронці проводили обшуки в Олександра Дубінського. Перевіряли його причетність до організації незаконного переправлення через державний кордон України у змові з іншими особами.

Олександр Дубінський під приводом лікування батька виїхав за кордон. ДБР оголосило Дубінському підозру в службовому підробленні документів для виїзду за кордон

Того ж року ДБР та СБУ провели обшуки у Дубінського, перевіряючи законність його виїзду за кордон на період воєнного стану. Слідство встановило, що батько Дубінського виїжджав за кордон і повертався звідти без фактичного супроводу нардепа.

Правоохоронці розслідували факти підписання нардепом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їх підроблення. Дубінському оголосили підозру в службовому підробленні та несанкціоновані дії з інформацією.

Того ж року Олександр Дубніський подав до суду на Рух ЧЕСНО.  Він вимагав аби його виключили з Реєстру Zрадників. Також у позові прагнув захистити свою “честь, гідність та ділову репутацію”. Суд залишив без задоволення його позов.

Згідно з аналітикою Руху ЧЕСНО, Олександр Дубінський увійшов до списку прогульників серед народних депутатів Верховної Ради 9 скликання. За даними дослідження Олександр Дубінський пропустив 60% голосувань в проміжку від початку 2022 року і до травня 2023 року.

У 2023 році Олександр Дубінський зазначив, що в Україні є гоніння на церкви УПЦ МП. Також Дубінський заявив, що держава не повинна втручатися у справи церкви. За його словами, виселення ченців УПЦ МП з Києво-Печерської лаври – це боротьба міністра культури Олександра Ткаченка за хлібне місце.

У 2021 році США запровадило санкції на нардепа Олександра Дубінського і нардепа-держзрадника Андрія Деркача. Їх звинуватили у втручанні у президентські вибори Сполучених Штатів 2020 року, зазначивши, що він є "частиною пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу". Також, відеомережа YouTube заблокувала канал Дубінського, який він вів останні 3 роки. 

Дубінського виключили із фракції "Слуга народу". Сам він виходити з фракції відмовився. Дубінського також зняли з керівництва партійного осередка на Київщині. 

Нацбанк застеріг банки від співпраці з Дубінським. Генпрокуратура відкрила кримінальні провадження проти Дубінського. Йому інкримінували несплату податків та легалізацію прибутків, отриманих злочинним шляхом. 

У відповідь Дубінський звинуватив у публікації "плівок Деркача” Офіс президента Володимира Зеленського. Ці плівки, за словами Деркача, мали б доводити те, що в Україні є "зовнішнє управління".

У 2020 році Офіс прокурора відмовився відкривати справу щодо держзради стосовно Дубінського і Деркача після звернення Центру протидії корупції. ЦПК звертався з аналогічним зверненням і до СБУ. Організація домоглася в суді, щоб проти Дубінського відкрили справу за ч. 1 ст. 111 КК - Державна зрада. 

Журналісти Bihus.info виявили, що Дубінський під час Революції Гідності займався створенням антимайданівських фейків на замовлення найближчого оточення ексміністра доходів і зборів держзрадника Олександра Клименка. Журналісти отримали доступ до переписок Дубінського (2013-2014 роки) щодо планування заходів з дискредитації Революції Гідності. Зокрема він створив фейк і просував інформаційну кампанію "повій на Майдані" з ціллю зобразити протест як центр розпусти.

Як народний депутат Дубінський ініціював законопроєкт, згідно з яким громадські організації, які мають фінансування від іноземних донорів, мали б маркувати свої матеріали як "іноземні агенти". Схожу політику запровадила росія.

Також цього року прізвище Дубінського з’явилося у журналістських розслідуваннях щодо судді ОАСК Павла Вовка, якого звинувачують у спробі "захоплення влади". Судді ОАСК мали заборонити виїзд за кордон політикам часів президентства Петра Порошенка після виборів, які той програв. Для цього треба було, щоб хтось подав відповідний позов до суду. На плівках голос, схожий на голос судді Вовка, каже, що позов подав Дубінський.

Під час місцевих виборів 2020 року Дубінський був кандидатом у депутати до Київської облради (перший номер списку "Слуга народу"). Від мандату відмовився. Після виборів під час обрання голови облради контролював таємне голосування, щоб головою обрали представника "Слуги народу" Олекандра Склярова, який купив ділянку в Криму після його тимчасової анексії.

Цього ж року суд зобов’язав ДБР розпочати досудове слідство щодо ймовірного отримання Дубінським румунського громадянства. Документи, як повідомляють журналісти, політик подав за три роки до судової ухвали. 

Журналісти пов’язують Дубінського до умовної групи "Приват" Ігоря Коломойського всередині фракції "Слуга народу" у парламенті. Після обговорень у парламенті нових кандидатів до уряду, журналісти помітили, як Дубінський поїхав до офісу Коломойського. На початку року СБУ виявило, що уряд Олексія Гончарука прослуховують незаконно. Плівки монтували на технічних пристроях 1+1, де раніше працював Дубінський та низка політиків з партії "Слуга народу". 

Він розмістив свою приймальню у квартирі бізнес-партнера олігарха Тімура Міндіча інформаційно підтримував профспілки Дніпра, які подали 20 позовів у справах щодо державного "ПриватБанку" з метою змінити керівництво банку та закрити ініційовані проти Коломойського судові процеси.

Дубінський став автором близько тисячі поправок до законопроєкту про боротьбу із "законодавчим спамом" і поправками намагався блокувати "антиколомойський" закон.

Загалом до цього проєкту він подав майже 1200 правок. Рух ЧЕСНО розцінює поправковий спам як шкідливу законотворчу діяльність, яка уповільнює розгляд важливих питань в  інтересах певних осіб. Під час голосування в цілому за “антиколомойський закон” Дубінський голосував проти.

Також нардеп був ініціатором подання депутатів до Конституційного Суду щодо визнання призначення директора НАБУ Артема Ситника неконституційним.

У 2019 році ведучий телеканалу 1+1 програми "Гроші" Дубінський був обраний депутатом Верховної Ради ("Слуга Народу", 94 округ, Київщина). Він став Членом однойменної фракції та був членом партії. Його обрали заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Журналісти Bihus.info повідомили, що Дубінський і його родина протягом останніх кількох років стали власниками загалом 24 квартир, 17 автівок, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 млн доларів. Тоді ж нардеп сказав свою крилату фразу "Мама любить скорость".

Нардеп не підтримав в комітеті законопроєкт про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості.

За даними фактчекінгової платформи "Детектор Медіа", неодноразово розповсюджував недостовірну та маніпулятивну інформацію, зокрема, про в.о. міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун, яка зрештою подала на нього до суду. Порошенко також подав до суду на 1+1 через сюжет Дубінського на згаданому каналі про те, що Порошенко створив злочинне угрупування в Молдові та нібито причетний до вбивства свого брата Михайла.

Коли Порошенко виступив з ініціативою запровадити офіційно в армії привітання: "Слава Україні" - "Героям слава!", Дубінський заявив, що це нацистське вітання. Представників ОУН-УПА називав нацистами.

У 2014 році став ведучим програми "Гроші", у 2010 році - креативним продюсером департаменту журналістських розслідувань "1+1".

З 2009 по 2015 рік вів блоги на сайті "Української правди". Видання "Українська правда"позначила блоги Дубінського позначкою "Обережно! Редакція підозрює, що цей автор виконує своїми постами певні завдання. Враховуйте це під час читання".

У 2009 році очолював редакцію тижневика “KievWeekly”.

З 2004 до 2009 року працював у газеті "Экономические известия". 

Закінчив Національний університет харчових технологій за спеціальністю "облік і аудит" та Київський політехнічний інститут (інженер-електрик).

Фігурант бази Миротворець.

Фігурант антикорупційних розслідувань.

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Лютий 2021 — ...
    Позафракційні
  • Серпень 2019 — Лютий 2021
    Слуга народу

Міжфракційні обʼєднання

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики

Помічники

Верховна Рада 9

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Родина нардепа від “Слуги народу” Дубінського володіє двома десятками авто і квартирами в Києві за кошти невідомого походження

  • порушення вимог фінансового контролю порушення антикорупційного законодавства
  • ухилення від сплати податків податкові зловживання
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу