Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Камельчук Юрій

Камельчук Юрій Олександрович

Рік народження: 1980

Опис політика

САП та НАБУ повідомили Камельчуку про підозру в недостовірному декларуванні. У декларації за 2020 рік нардеп не вказав квартиру на столичному Печерську вартістю понад 3,6 млн грн, яка перебувала у нього в оренді. Також він не вказав непогашене кредитне зобов’язання перед банківською установою на суму понад $48,8 тис.

У 2021 році Камельчук звертався до голови Вищого антикорупційного суду Олени Танасевич з пропозицією обрання певного запобіжного заходу одній людині. Танасевич звернулась до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання у діяльність суду.

Того ж року Юрій Камельчук потрапив у передачу "ЗупиниЛося", його дружина припаркувалась з порушенням правил дорожнього руху, натомість нардеп звинувачував активістів у хамстві, псуванні майна та агресивно спілкувався.

У 2020 році Камельчук заявив, що виступає за виплати пенсій громадянам України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях. Крім того, він підтримує відновлення водопостачання у Крим, про це він заявив в ефірі телеканалу Євгена Мураєва "НАШ".

На тому ж каналі він поширював антинаукові теорії. Наприклад, заявляв, що не вірить в ефективність вакцин проти COVID-19, оскільки вважає цю хворобу "вигаданою", а ВООЗ вводить людей в оману. Крім того,  нардеп пов'язує вакцинацію дітей від різних хвороб із розвитком у них аутизму. Проте згодом Камельчука призначили спікером в ПАРЄ з теми COVID-паспортів.

Того ж року він в інтерв'ю заявив, що проституція "забирає енергію в жінки і не віддає її чоловіку", при цьому він послався на ведичні науки. Натомість аборти він назвав знищенням психофізичного стану жінки та виступив за їх заборону.

Голосував за призначення міністром освіти на науки Сергія Шкарлета, голосування отримало 226 голосів "за" і кожен голос тоді був вирішальним.

У 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії "Слуга Народу" за виборчим округом №124 (Львівська область) як безпартійний. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Згідно з аналізом руху "Чесно" лідирував за кількістю поданих законопроєктів за 2019 рік серед нардепів Львівщини, а також займав лояльну позицію у голосуванні за найважливіші законопроєкти (підтримав 92%).

Підприємець, бізнес-тренер та консультант, засновник бізнес-спільноти Ukrainian Business Community та платформи розвитку бізнесу "Бізнес Актив". 

Засновник ТОВ "Бізнесфорум", ПП "Єврокапітал", ПП "Прем’єр", ТОВ "Бізнесфорум Сістемс", ТОВ "Бізнесфорум Груп".

Закінчив факультет журналістики ЛНУ ім.І.Франка. 

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Позбавляє впливу російських спецслужб в Україні під прикриттям релігі Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Слуга народу

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Помічники

Верховна Рада 9
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу