Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Гурін Дмитро

Гурін Дмитро Олександрович

Рік народження: 1982

Опис політика

Народний депутат ВРУ 9 (2019). Член Комітету з питань організації держвлади та місцевого самоврядування. Голова підкомітету з питань місцевого самоврядування та органів самоорганізації населення. 

У 2022 році Комітет з питань організації держвлади та місцевого самоврядування підтримав проєкт закону  №7654. Автором законодавчої ініціативи є Андрій Клочко (“Слуга народу”). Гурін не підтримав цей законопректРух ЧЕСНО та інші ГО також висловились проти цього законопроекту, який є спробою зірвати конкурс на призначення очільника НАБУ. Окрім цього, підтримка такої ініціативи негативно вплине на систему антикорупційних та правоохоронних органів — НАЗК, ДБР, БЕБ.

8 листопада 2021 року Ексспікер Верховної Ради Дмитро Разумков оприлюднив список депутатів, які увійдуть до створеного ним міжфракційного об’єднання під назвою "Розумна політика". Був у цьому списку.

Журналісти видання "Радіо Свобода" пов’язують нардепа Гуріна із забудовником Вавришем, оскільки Гурін був співавтором концепції розвитку території Рибальського острову та брав участь у розробці концепції реконструкції Контрактової площі. 

Є одним з авторів проекту закону "Про столицю".

У червні 2020 поставив свій підпис під постановою про звільнення Авакова з посту міністра внутрішніх справ.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання по 218 округу (частина Святошинського та частина Оболонського районів міста Києва) від партії “Слуга народу” як безпартійний. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Підприємець, консультант з суспільних комунікацій та проектів розвитку територій, урбан-активіст. Засновник та керівник ТОВ “Триба”, співзасновник та керівник ГО “Документальна реконструкція”, співзасновник ТОВ “ПР компанія повного циклу “ВК продакшн груп”

З 2016 року - радник з комунікацій у Міністерстві охорони здоров’я. Член робочої групи МОЗ з питань запровадження електронного реєстру листків непрацездатності.

12 років очолював власну діджитал та рекламну агенцію. Під час Майдану віддалено брав участь у проекті “Хроніка поточних подій”, згодом повернувся в Україну.

Після Майдану почав займатися урбаністичними проектами. Разом з командою архітекторів розробив декілька проектів розвитку депресивних територій в Києві (зокрема, Рибальського півострову) та Баку. 

Отримав в складі авторського колективу друге місце на міжнародному конкурсі на будівлю Музею героїв Небесної сотні. Був волонтером “КиївАрхітектури” та членом експертної ради міжнародного відкритого архітектурного конкурсу “Terra Dignitas”.

З 2002 року працював дизайнером у Москві у студії Артемія Лебедєва.

Закінчив Приазовський державний технічний університет (м.Маріуполь) за спеціальністю “промислове програмування”.

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Позбавляє впливу російських спецслужб в Україні під прикриттям релігі Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Слуга народу

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу