Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Денисенко Андрій

Денисенко Андрій Сергійович

Рік народження: 1973

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

З 2014 року - депутат Верховної Ради України 8 скликання. Обраний від Блоку Петра Порошенка за виборчим округом №26 (Дніпропетровська область). У квітні 2015 року покинув фракцію БПП, є позафракційним. Член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.

З 2015 року став членом партії УКРОП, був членом політичної ради партії. У 2016 році заявив про вихід з неї через незгоду з неголосуванням інших народних депутатів від УКРОПу за притягнення до кримінальної відповідальності одного з лідерів “Опозиційного блоку” Вадима Новинського. Станом на 2019 рік Денисенко відновив партійну діяльність у складі УКРОПу.

Учасник Євромайдану, у лютому 2014 року був засновником Дніпропетровського обласного осередку “Правого Сектору” та Штабу національного захисту в області. У 2013 році брав участь у правозахисній компанії у справі так званих “дніпропетровських терористів”, є засновником правозахисної групи “СІЧ”.

У 2012 році балотувався до Верховної Ради від партії ВО “Свобода” 53 номером у списку, був головою її Дніпровської міської організації, у 2010 році балотувався на посаду дніпровського міського голови від партії “За Україну!”.

У 2006 році балотувався до Верховної Ради від громадянського блоку “Пора-ПРП” під номером 183 як голова Дніпровського міського осередку партії “Реформи і порядок”, але був виключений зі списку та з партії ще до виборів. У 2006 році створив ГО “ГРАД” (Громадянський актив Дніпропетровська). До цього обіймав керівні посади в обласній організації Конгресу Українських Націоналістів.

У 2004-2006 роках видавав інформаційно-аналітичний часопис “PRostir.info”, у 2004 році був представником ОБСЄ у Дніпропетровській області. 1996-1999 роки - учасник молодіжної ГО “ЦМІ “Нова хвиля”. Також брав участь в інших громадських ініціативах та кампаніях патріотично-націоналістичного спрямування.

Закінчив історичний факультет Дніпропетровського національного університету. Прогульник пленарних засідань та засідань комітету у Верховній Раді 8 скликання.

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 8
  • Квітень 2015 — Серпень 2019
    Позафракційні
  • Листопад 2014 — Квітень 2015
    Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Комітети

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Комітет з питань правової політики та правосуддя

Помічники

Верховна Рада 8

Посади у партіях

  • Член Політичної Ради Партії УКРОП

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу