Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Королевська Наталія Юріївна
Фото: Королевська Наталія

Королевська Наталія Юріївна

Рік народження: 1975

Фігурантка Реєстру зрадників

  • ФАР
    Поширення російської пропаганди про радикалів та відсутність політичної волі вирішення “конфлікту” та Донбасі, звинувачення України у війні на Добасі. ГПУ розслідували причетність Королевської до фінансування луганських бойовиків.

Характеристики політика

  • ФАРи: 7
  • Прогульництво
  • Гречкосійство

Опис політика

Народна депутатка ВР 9-го скликання від забороненої партії "ОПЗЖ". Прогульниця засідань Верховної Ради 8 скликання. Фігурантка кількох антикорупційних розслідувань.

Поширення російської пропаганди про радикалів та відсутність політичної волі вирішення “конфлікту” та Донбасі, звинувачення України у війні на Добасі. ГПУ розслідували причетність Королевської до фінансування луганських бойовиків.

У 2023 році Королевська написала заяву про складання мандату, згодом Рада підтримала це рішення.

Того ж року розслідування журналіста УП Михайла Ткача встановило, що Королевська перебуває у Дубаї. Разом зі своїм чоловіком Юрієм Солодом придбали нерухомість на понад 10 млн доларів в Дубаї.

Також НАБУ і САП повідомили Королевській про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік. Слідство встановило, що вона не внесла дані про майно на 4,3 млн гривень.

У 2022 році "Схеми" повідомили, що Королевська протягом 16 років приховувала нерухомість у рф. За даними з офіційного реєстру прав росії, з 2005 року Королевська є власницею земельної ділянки у Підмосков'ї.

Згідно аналітики Руху ЧЕСНО, пропустила всі засідання Ради під час війни, щодо яких є дані. З початком російського вторгнення Королевська покинула Україну.

Була однією з депутатів, що лобіювала прийняття Мінських угод. 

Звинуватила українську владу в політичному мародерстві та піарі на війні.

У 2021 році рекордсменами серед ініціаторів законопроєктів стало подружжя народних депутатів "ОПЗЖ" Наталія Королевська і Юрій Солод, які подали 263 і 240 законопроєктів відповідно, переважно разом. У Королевської було близько 2% прийнятих законів (п’ять).

У 2020 році 19-річний син Наталії Королевської, Ростислав Солод, став депутатом міськради Краматорська.  

Стала однією із ініціаторів подання до Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства. 28 жовтня КСУ оприлюднив скандальне рішення, згідно з яким скасовується відповідальність за недостовірне декларування та саме електронне декларування. Через рішення КСУ всі справи щодо недостовірного декларування мали бути закриті

На початку року Королевську вигнали з Львівської ОДА під вигуки "Чемодан, вокзал, росія!" у зв'язку з тим, що вона відмовилася назвати рф агресором. Після візиту до Львівської ОДА, вона зустрілася з представниками проросійської організації "Організації ветеранів України".

Також разом з нардепами ОПЗЖ займалася поправковим спамом до законопроекту про ринок землі. Королевська подала 486 правок, а на одному з засідань ВР вимагала повернути в школи російську мову, бо "усі і так говорять в Україні російською".

У 2019 році була обрана народною депутаткою 9 скликання від партії "Опозиційна платформа - За життя" номером 4 у списку як членкиня партії. Членкиня однойменної фракції. Заступниця голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Членкиня Політичної Ради партії "ОПЗЖ". Голова Національної платформи "Жінки - за мир!".

Наприкінці року у соцмережах відкрито підтримала "беркутівців" і висловила радість, через їх обмін.

У 2017 році після виступу на конференції організації "Жінки за мир" в Одесі Королевську облили зеленкою. Громадяни тоді визнали цей захід проросійським і пікетували будівлю.

У 2016 році на конференції "Жінок за мир" у Харкові учасниці обурилися, коли одна за спікерок назвала режим путіна фашистським. Королевська у коментарі журналістам тоді сказала, що її форум поза політикою і їх головна цінність мир, тому такі висловлювання заборонені.

Того ж року журналісти встановили, що Королевська через підставних осіб торгувала кольоровим металом через так звану "лнр".

У 2015 році обіймала посаду віце-прем'єрки з соціальної політики та пенсійної реформи у тіньовому кабінеті міністрів, створеному партією "Опозиційний блок".

Королевська у Слов’янську відвідала урочисту ходу до 9 травня під час якої її облили зеленкою активісти громадської організації "Слов'янська Січ". Вони вимагали, щоб Королевська поїхала з міста і звинуватили її в розпалюванні війни на Донбасі.

ГПУ того ж року повідомила, що ведеться розслідування проти Королевської та Єфремова щодо можливого фінансування ними сепаратистів. У тому ж році, під час її поїздки в Донецьку область, Королевську зустрічали пікетами. У 2018 році СБУ зняли з Королевської звинувачення у фінансуванні тероризму.

У 2014 році обрана народною депутаткою ВР 8-го скликання за списками партії "Опозиційний Блок" (№8 у виборчому списку), членкиня Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Того ж року балотувалась у президенти України як самовисуванка та членкиня Партії Наталії Королевської "Україна - Вперед!", але до виборів зняла свою кандидатуру.

З 2012 до 2014 року була міністром соціальної політики. На цій посаді стала фігуранткою антикорупційного розслідування щодо махінацій Міністерства соцполітики з тендерними закупівлями.

У 2013 році у ході журналістського розслідування з’ясувалося, що Королевська могла незаконно отримати диплом в Луганському університеті. Тоді було направлено заяву до Генпрокурора Пшонки щодо вчинення Королевською злочину, проте, ця заява не була розглянута Генеральною прокуратурою, а повернута на розслідування в районну міліцію Луганська.

У 2011-2014 роках очолювала Партію Наталії Королевської "Україна - Вперед!" (колишня Українська соціал-демократична партія, раніше була складовою частиною БЮТ).

У 2012 році балотувалась до парламенту 7 скликання як перший номер у партії "Україна - Вперед!".

Того ж року була виключена з фракції БЮТ "за порушення депутатської етики та співпрацю з Адміністрацією Президента" Віктора Януковича.

У 2007 році обрана нардепкою до ВР 6-го скликання від Блоку Юлії Тимошенко (66 номер у списку). Голова Комітету ВРУ з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва та співголова групи з міжпарламентських зв'язків із росією.

З загальної кількості 82 ранкових та вечірніх пленарних засідань парламенту Королевська була присутня лише на 25, що становить 30%.

У 2006 році обрана нардепкою до ВР 5-го скликання від "БЮТ" (79 номер у списку). Членкиня політради партії "Батьківщина". Секретарка Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, членкиня Постійної делегації в Міжпарламентській асамблеї держав учасниць СНД.

З 2002 до 2006 року депутатка Луганської обласної ради.

З 2001 до 2006 року обіймала посаду голови Наглядової Ради ВАТ "Луганськхолод".

До цього з 1992 року обіймала керівні посади у різних комерційних підприємствах.

Закінчила Східноукраїнський національний університет ім.В.Даля за спеціальністю "менеджмент у виробничій сфері", має диплом ІПО Донецької державної академії управління про перепідготовку за фахом "менеджмент організацій". Кандидатка економічних наук.

Народилася 18 травня 1975 року у м. Красний Луч Луганської області.

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Фракції

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Опозиційна платформа - За життя
    • Верховна Рада 8
    • Листопад 2014 — Серпень 2019
      Опозиційний блок
    • Верховна Рада 6
    • Березень 2012 — Грудень 2012
      Позафракційні
    • Листопад 2007 — Березень 2012
      Блок Юлії Тимошенко
    • Верховна Рада 5
    • Травень 2006 — Листопад 2007
      Блок Юлії Тимошенко

    Комітети

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів
    • Верховна Рада 8
    • Листопад 2014 — Серпень 2019
      Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення
    • Верховна Рада 6
    • Травень 2006 — Червень 2007
      Комітет з питань економічної політики
    • Листопад 2007 — Грудень 2012
      Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва

    Помічники

    Верховна Рада 9
    Верховна Рада 8
    Верховна Рада 6
    Верховна Рада 5

    Посади

    • 2012-12-24 — 2014-02-27
      Міністр соціальної політики

    Посади у партіях

    Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

    Дивитись усі 7

    Народні депутати Ю. Солод та Королевська не декларують авто яким користуються

    • порушення вимог фінансового контролю податкові зловживання

    Депутат Королевська не задекларувала авто та бізнес

    • використання влади чи службового становища всупереч інтересам служби владні зловживання
    • порушення вимог фінансового контролю податкові зловживання

    Фірми, які пов’язують з Наталією Королевською та Юрієм Солодом, займаються незаконним експортом кольорових металів до Європи

    • торгівля впливом політична корупція
    • ухилення від сплати податків податкові зловживання

    Диплом про вищу освіту Наталії Королевської виявився підробкою

    • використання влади чи службового становища всупереч інтересам служби владні зловживання
    • невжиття заходів щодо протидії корупції владні зловживання
    • підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів владні зловживання
    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Голосування у Верховній Раді 9

    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Промови у Верховній Раді 9

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу