Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Рабінович Вадим Зіновійович
Фото: Рабінович Вадим

Рабінович Вадим Зіновійович

Рік народження: 1953

Фігурант Реєстру зрадників

Характеристики політика

  • ФАРи: 5
  • Прогульництво

Опис політика

Співголова забороненої в березні 2022 року проросійської партії ОПЗЖ.

У 2024 році ДБР передало до суду справу щодо обвинувачення Вадима Рабіновича в державній зраді.

Того ж року Національне агентство з розшуку та менеджменту активів виявило активи  Вадима Рабіновича та  підготувало міжнародний запит до Ізраїлю підтвердити інформацію про нерухоме майно та інші його активи в цій країні.

У 2023 році Вадима Рабіновича оголосили в розшук. Він вилетів до Ізраїлю з нібито роботою поїздкою, після  цього так і не повернувся до України.

ДБР повідомило Вадиму Рабіновичу підозру в держзраді. Слідство встановило, що екснардеп поширював в країнах ЄС антиукраїнську пропагандистську інформацію. Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду Україні. 

Того ж року Рабіновичу заочно обрали запобіжний захід — тримання під вартою

3 листопада 2022 року Верховна Рада позбавила Рабіновича депутатського мандату. За відповідну постанову проголосували 304 нардепи.

5 жовтня 2022 року Рабіновича відкликали з посади члену Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин.

У липні 2022 року народний депутат фігурував у оприлюдненому нардепом Власенком скріншоті указу президента Володимира Зеленського про позбавлення громадянства України десятьох осіб. До цього ЗМІ повідомляли про наявність у Рабіновича  громадянства Ізраїля.

З 24 лютого по 1 червня 2022 рокузгідно аналітики Руху ЧЕСНО, пропустив всі засідання Ради під час війни, щодо яких є дані. 

З початку війни в Україні перебуває за кордоном. 14 лютого 2022 року написав в ФБ, що війна почалась, і розпочав її Захід проти України, закликаючи своїх громадян залишити країну. 

У березні 2021 року опублікував на сторінці в соцмережі карти України без окупованого Криму. Крім того, там ще зображені окуповані території Донбасу з назвами "ДНР" та "ЛНР".

У 2021 році заявляв, що повномасштабні воєнні дії на Донбасі планує Банкова.

Разом із кумом Путіна Віктором Медведчуком є лідером однієї з двох груп впливу всередині ОПЗЖ у парламенті.

У серпні 2020 року став одним із ініціаторів подання до Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства. 28 жовтня КСУ оприлюднив скандальне рішення, згідно з яким скасовується відповідальність за недостовірне декларування та саме електронне декларування.

Через рішення КСУ всі справи щодо недостовірного декларування мають бути закриті

Станом на кінець 2019 року став автором тільки одного законопроекту. 

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Опозиційна платформа - За життя” номером 2 у списку як член партії. Співголова однойменної фракції.

Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

У 2019 році став співголовою партії "Опозиційна платформа - За Життя" разом з Юрієм Бойком. Підтримав останнього на президентських виборах. Член Стратегічної Ради партії та Політичної Ради партії.

Володів та розвивав численні медійні проекти, найвідомішим з яких є телеканал NewsOne, яким тепер володіє наближений до Медведчука депутат Тарас Козак. У 2017 року на телеканалі "112 Україна" стартувала програма "Хто кому Рабінович"; а на NewsOne вийшла програма Рабіновича – "За життя". Влітку 2019 року на “112 Україна” почала виходити програма "Розмови За життя з Рабіновичем".

У 2016-му році разом з Євгенієм Мураєвим виходить з Опозиційного блоку та перейменовує партію ВО “ЦЕНТР”, де він був головою, у партію “За життя!”, ставши головою і в ній. Залишився членом фракції Опозиційного Блоку, щоби не втратити депутатський мандат.

Народний депутат 8 скликання. Обраний у 2014 році від політичної партії “Опозиційний Блок” під №4 у списку. Секретар Комітету, голова підкомітету з питань прав людини Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

У 2014 році балотувався у Президенти як самовисуванець.

До початку політичної кар'єри був підприємцем, заробив капітал переважно у сфері торгівлі. Є президентом Всеукраїнського єврейського конгресу.

Був президентом та власником ФК "Арсенал" Київ.

Навчався в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті (ХНАДУ,) був виключений з університету.

Прогульник. Був засуджений на 14 років позбавлення волі із забороною професійної діяльності на 5 років за розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. У 1999 році СБУ заборонила Рабіновичу в'їзд до України за збитки, завдані українській економіці та загрозу національній безпеці.

САП відкрила дві кримінальні справи про незаконне збагачення Рабіновича. Він також не вказав у декларації 50% прав на телеканал NewsNetwork та земельну ділянку, що належить дружині. Переписав свій бізнес на дружину, коли став народним депутатом. Заплатив 2,9 мільйони на президентську виборчу кампанію із 1 мільйона доходу у 2013.

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Опозиційна платформа - За життя
  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Опозиційний блок

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — Жовтень 2022
    Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин

Помічники

Верховна Рада 9
Верховна Рада 8

Посади у партіях

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Рабінович витратив на президенську кампанію 2014 року більше, ніж його офіційний дохід

  • порушення вимог фінансового контролю податкові зловживання

НАБУ розслідує декларацію Рабиновича - не вказав будинок і кредит в ізраїльському банку

  • порушення вимог фінансового контролю податкові зловживання
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу