Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Габер Микола

Габер Микола Олександрович

Рік народження: 1960

Опис політика

У 2019 році балотувався на посаду Президента України як самовисуванець та член "Патріотичної партії України".

Голова Патріотичної партії України з 1998 року, президент Собору болгар України, один з лідерів “Коаліції позапарламентських партій та громадських організацій України. Помічник-консультант на платній основі народного депутата 8 скликання від “Народного Фронту” Андрія Реки.

У 2017 році був кандидатом на посаду члена НАЗК. У 2015 році балотувався до Київської міської ради першим кандидатом від Патріотичної партії України. У 2014 році ЦВК відмовила у реєстрації списку ППУ на парламентські вибори, у складі якого був Габер. Мотивація відмови - відсутність документального підтвердження факту висування осіб зі списку партії на її з’їзді, неподання самого списку за встановленою формою та недостатня кількість коштів, внесених у якості застави. У 2012 році балотувався до Верховної Ради 7 скликання від ППУ за 217 мажоритарним округом (м.Київ). У 2007 році балотувався до Верховної Ради за списком блоку Людмили Супрун “Український Регіональний Актив (УРА), а у 2006 році - від блоку “Патріоти України”.

У 2002 році на чергових виборах балотувався від блоку “Проти всіх”, на довиборах влітку 2002 року — за 201 округом (частина міста Черкаси, м.Канів, частини Черкаського та Канівського районів) як самовисуванець. У 2000-2001 роках брав участь в акції “Україна без Кучми”. У 1999 році балотувався на посаду президента України від Патріотичної партії України. У 1998 році був обраний народним депутатом 3 скликання 10 номером списку Прогресивної соціалістичної партії України, яку очолює Наталія Вітренко. Також балотувався як самовисуванець за 220 округом (м.Київ). За час каденції був членом фракцій ПСПУ, ВО “Громада” та ВО “Батьківщина”. У 1994 році входив до керівництва Конституційно-демократичної партії.

У 1996-1998 роках був генеральним директором корпорації “Експрес-Кур’єр Корпорейшн”, головним редактором кількох газет. До цього працював науковим співробітником у НАН України та вчителем у школі.

Закінчив Одеський Національний Університет ім.І.І.Мечникова за фахом “біолог”, кандидат біологічних наук, автор близько 60 наукових праць. Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.


У 2018 році під час організованого ним “Форуму патріотичних сил” був закиданий яйцями представниками націоналістичних організацій, які звинувачували Габера у співпраці з Віктором Медведчуком та діях в інтересах Росії. Сам політик спростував цю інформацію.

Офіційна передвиборча програма кандидата.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 8, За строковим трудовим договором на постійній основі

Посади у партіях

  • Голова партії ППУ

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу