Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Мангер Владислав

Мангер Владислав Миколайович

Рік народження: 1970

Опис політика

Депутат Херсонської обласної ради 7 скликання, колишній голова Херсонської облради. Обвинувачений та засуджений на 10 років через замовлення вбивства Катерини Гандзюк.

У 2023 році Мангера засудили до 10 років позбавлення волі у справі організації замаху на Катерину Гандзюк, в результаті якого вона померла у лікарні. Крім цього з Мангера та його спільника Олександра Левіна (Москаленка) стягнули по 15 млн грн за завдану моральну шкоду батькам та чоловіку Гандзюк. 

У 2020 році Мангера рішенням Печерського райсуду Києва заарештували без права на заставу по справі вбивства Катерини Гандзюк. Згодом арешти неодноразово продовжували.

У 2019 році Генпрокуратура повідомила підозру Мангеру в організації вбивства Катерини Гандзюк. Сам Мангер при цьому заявляв, що до вбивства також причетний генерал СБУ Данило Доценко. Мангера виключили із фракції Батьківщина, але попри це він залишався на посаді голови облради до кінця каденції,

У 2018 році Мангер став одним із головних підозрюваних у справі про вбивство радниці мера Херсона та громадської активістки Катерини Гандзюк. Також організатором замаху на Гандзюк правоохоронці називали радника Мангера Олександра Левіна. Левін напередодні отримав за безцінь базу відпочинку на узбережжі Чорного моря у селищі Лазурному від адвоката Мангера, що за версією слідства було хабарем за організацію вбивства.

У 2016 році Мангера обрали головою Херсонської обласної ради.

У 2015 році одночасно балотувався на посаду мера Херсону та Херсонської облради від партії “Батьківщина”. Програв мерські вибори у другому турі тодішньому меру Володимиру Миколаєнку, але був обраний до облради.

У тому ж році став директором аграрної компанії “Екозерно”, яка входить до групи олігарха Костянтина Григоришина.

У 2014 році невдало балотувався до Верховної Ради України як самовисуванець у 182 окрузі (Херсон).

З 2013 до 2015 року був начальником Державної інспекції сільського господарства в Одеській області.

У 2012 році став віцепрезидентом федерації боксу України. У тому ж році працював заступником начальника Державної інспекції сільського господарства у Херсонській області. Також пів року був директором держпідприємства “Водексплуатація” Державного агентства водних ресурсів України.

З 2012 до 2014 року був помічником нардепа Верховної Ради 7 скликання від Партії регіонів та фігуранта реєстру держзрадників Володимира Сальдо.

У 2007 році очолив Державну податкову інспекцію у Херсоні. У тому ж році став президентом Херсонської обласної організації федерації боксу України.

З 2007 до 2012 року був помічником на платній основі у нардепа від Партії регіонів Верховної Ради 6 скликання Олексія Журавка, який нині є фігурантом реєстру держзрадників.

У 2006 році пішов працювати на держслужбу у Державну податкову інспекцію на території Криму.

З 2003 до 2006 року обіймав посади заступника директора та директора ТОВ "А.В.”, яка займалась гральним бізнесом та азартними іграми.

Впродовж 2002-2006 років був помічником нардепа Верховної Ради 4 скликання Сергія Подобєдова, який обрався від Соціал-демократичної партії.

У 2001 році був начальником дільниці № 3 ХФ ВАТ “Херсоннафтопродукт”. У грудні 2003 року — заступник директора, а у грудні 2003 — жовтні 2006 р. — директор ТОВ “А.В.”

З 1999 до 2001 року був виконавчим директором ПФ “Матіас”.

У 1998 році Мангер заснував та очолив торговельно-промислове підприємство “Віендта”, яке очолював до 1999 року.

У 1994 році був комерційним директором фірми “Альянс” у Херсоні, яка займалась забудовою.

З 1991 до 1994 року працював механіком Чорноморського пароплавства

З 1989 до 1991 року служив у радянській армії.

У 1989 році закінчив Херсонського морехідного училища імені лейтенанта Шмідта (нині - Херсонський морський коледж). У 2004 році закінчив Закарпатський державний університет за спеціальністю “облік і аудит”. У 2011 році закінчив Таврійський національний університет імені Вернадського, за спеціальністю “фінанси” та  одночасно закінчив Закарпатський державний університет, магістратура з правознавства. Також захистив кандидатську дисертацію.

Народився 27 квітня 1970 року у м.Київ.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 4, На громадських засадах
Верховна Рада 6, Невідомо
Верховна Рада 7, На громадських засадах

Посади

  • 2016-09-27 — ...
    Голова Херсонської обласної ради

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу