Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Жолнович Оксана

Жолнович Оксана Іванівна

Рік народження: 1979

Опис політика

Міністерка соціальної політики з 2022 року та юристка. Екскерівниця департаменту соціальної політики і охорони здоров’я Офісу президента.

У 2022 році Денис Шмигаль запропонував Раді призначити на посаду міністра соціальної політики Оксану Жолнович. Після цього Верховна Рада підтримала це призначення.

З 2020 року була керівницею департаменту соціальної політики і охорони здоров’я Офісу президента.

З 2019 по 2021 року була радницею міністра соціальної політики. Працювала у сфері захисту осіб з інвалідністю. Була членом правління Фонду соціального страхування від тимчасової непрацездатності.

Упродовж 2018-2019 років очолювала правління ОСББ “Левандівський Дворик”.

У 2018 році брала участь у проєкті "Нові лідери". У своїй анкеті вказала, що займається тренерською і просвітницькою діяльністю у сфері захисту цивільних, соціальних та екологічних прав, а також забезпечення гендерної рівності.

У 2017 році заснувала та очолила компанію ТОВ “Сортлюкс”, яка займається торгівлею деревиною та сантехнічними виборами. Станом на 2023 рік продовжувала числитись як керівниця та власниця компанії навіть після призначення на посаду міністерки соціальної політики.

З 2017 по 2019 рік була помічницею ректора Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Одночасно з цим була директором компанії ТОВ “Євроконтракт Львів”.

У 2015 році згідно з аналітикою Руху ЧЕСНО не подавала звіт про витрати на вибори до ТВК, як кандидатка на посаду міського голови.

У 2015 році невдало балотувалась на посаду міського голови Львова від партії "Сила Людей". Одночасно з цим балотувалась до обласної та міської ради за округами №2 та №12 відповідно та не пройшла в обидві ради.

Жолнович за тиждень до виборів закликала львів’ян голосувати за іншого кандидата, Володимира Гірняка, щоб не дозволити Андрію Садовому втретє стати міським головою. Також вона виступила проти Дмитра Добродомова

Утому ж році була співзасновницею та членкинею правління ГО “Український центр соціально-правових досліджень” та експерткою ГО “Європейський вектор реформ”.

Також впродовж 2015 року була виконавчим директором у Житлово-будівельному кооперативі “Успіх”.

З 2014 до 2016 року очолювала Центральну контрольно-ревізійну комісію політичної партії “Сила Людей”.

У 2014 році невдало балотувалась до Верховної Ради 8 скликання від партії "Сила Людей", (№5 у списку), як членкиня партії. 

З 2010 до 2016 року була доцентом кафедри трудового, аграрного та екологічного права Львівського національного університету імені Івана Франка.

З 2009 по 2019 рік була зареєстрована як адвокатка та входила до складу до складу Ради адвокатів Львівської області.

З 2005 до 2009 року працювала асистентом кафедри трудового, аграрного та екологічного права Львівського національного університету імені Івана Франка.

У 2001 році закінчила ЛНУ ім. Франка за спеціальністю “правознавство”. З 2001 до 2005 року навчалась у тому ж ВНЗ на аспірантурі. У 2008 році захистила кандидатську дисертацію на тему “Система трудового права України”.

Народилася 21 лютого 1979 року у Львові.

Балотування

Посади

  • 2022-07-19 — ...
    Міністр соціальної політики

Читайте на ЧЕСНО

ТСК по Києву: розмежування повноважень держорганів столиці і QR-коди

ТСК по Києву: розмежування повноважень держорганів столиці і QR-коди

Розмежування повноважень Київської міської військової адміністрації (КМВА) та Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також ризик підтоплення ста...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу