Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Найєм Мустафа-Масі

Найєм Мустафа-Масі

Рік народження: 1981

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

Народний депутат Верховної Ради 8 скликання, голова Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, ексзаступник міністра інфраструктури. Журналіст.

У 2023 році Найєма призначили головою Агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, утвореного на базі колишнього Укравтодору. Після цього він автоматично втратив посаду заступника міністра.

У тому ж році НАБУ повідомило, що Найєму намагався дати хабаря нардеп від “Слуги народу” Андрій Одарченко. Депутат хотів сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт університету, ректором якого був сам Одарченко. У НАБУ повідомили, що Найєм співпрацював зі слідством для викриття нардепа.

У серпні 2021 року став заступником міністра інфраструктури Олександра Кубракова. У 2022 році зберіг посаду заступника міністра після злиття міністерств регіональних політики та інфраструктури.

З 2019 року працював заступником генерального директора ДК “Укроборонпром”, у 2021 році заявив, що його скоротили з посади.

У 2019 році вийшов з фракції БПП, членом якої був з початку каденції та публічно підтримав кандидата у президенти Анатолія Гриценка

У тому ж році став співзасновником громадсько-політичної платформи “#Дійзнами”. 

У 2017 році був одним з організаторів акцій протесту під Верховною Радою за виборчу реформу спільно з політичними силами на чолі з Михеїлом Саакашвілі.

У 2016 році був членом Правління партії “ДемАльянс”. У листопаді того ж року Найєм вже вийшов із керівництва партії.

У 2015 році увійшов до складу колегії Міністерства внутрішніх справ, був куратором проєкту запуску “Нової патрульної поліції” у багатьох містах України. Також у 2015 році став співзасновником громадської організації “Global Office”.

У 2014 році обраний народним депутатом Верховної Ради 8 скликання від партії “Блок Петра Порошенка” (№20 у списку), як безпартійний. Голова підкомітету з питань інформаційного забезпечення Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції. Був членом МФО “Єврооптимісти”

У 2014-2016 роках був заступником голови фракції “Блок Петра Порошенка” у Верховній Раді.

У 2013-2014 роках був одним із засновників та журналістом “Громадського телебачення”. 

Найєма прийнято вважати, що саме з його допису 21 листопада 2013 року у мережі Facebook розпочався Євромайдан, в якому сам Найєм брав участь. 

З 2011 до 2013 року був ведучим програми “Сьогодні. Про головне” на телеканалі ТВі.

У 2007-2011 роках працював у “Студії Савіка Шустера”: був редактором-кореспондентом програм “Свобода Савіка Шустера”, “Шустер live”, автором та ведучим програм “Чорне та біле” та “After live”, що виходили на різних телеканалах.

З 2006 до 2014 року працював кореспондентом та автором журналістських розслідувань на “Українській правді”, вів там свій блог. До того працював кореспондентом у газеті “Комерсант” та ІА “Контекст медіа”.

У 2004 році закінчив НТУУ “КПІ” за спеціальністю “інженер з інформаційно-вимірювальної техніки”. У 2016 році навчався в ІПО КНУ ім.Т.Г.Шевченка за спеціальністю “правознавство”. Лауреат та номінант численних премій у галузі журналістики. Викладає навчальні курси у кількох університетах та державних установах.

Батько Найєма – Мухаммад Наїм був заступником міністра освіти Афганістану в 1976 році. Брат – відомий юрист та громадський діяч Масі Найєм.

Народився 28 червня 1981 року у місті Кабул, Афганістан.

Балотування

  • 2014
    список №20
    Верховна Рада 8-го скликання, позачергові: БПП — список №20
    Обрано

Фракції

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Комітети

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Комітет з питань європейської інтеграції

Помічники

Верховна Рада 8

Посади

  • 2023-01-27 — ...
    Голова Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу