Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Савченко Олексій

Савченко Олексій Юрійович

Рік народження: 1977

Характеристики політика

  • ФАРи: 1
  • Прогульництво

Опис політика

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації з 6 жовтня 2016 року. 22 квітня 2019 року написав заяву про відставку з посади через поразку Петра Порошенка у 2 турі виборів Президента України.

У 2014 році був обраний депутатом Верховної Ради 8 скликання від “Блоку Петра Порошенка” (№48 у списку) як безпартійний, був заступником голови бюджетного Комітету. З 2014 року - президент Національної федерації самбо України.

У 2011-2012 роках був головою правління “Авант-Банку” та радником голови правління з економічних питань. З 2010 до 2011 року працював головою наглядової ради ПАТ “Конверсбанк”. У 2010 році протягом двох місяців очолював концерн “Укрспирт”. З 2008 року - президент ГО “За Чернігів”.

У 2007 році був першим віце-президентом Холдингової компанії “Київміськбуд”. До того обіймав керівні посади у комерційних банках. З 1994 до 2003 року працював заступником начальника відділу, начальником відділу, заступником начальника управління ГУМВС України у місті Києві. Був президентом ФК “Десна” (Чернігів).

Професійно займається музикою у жанрі “шансон”. Автор трьох альбомів та численних кліпів. Самостійно пише тексти та музику. У 2011 році став переможцем музичного фестивалю “Слов’янський базар”.

Закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю “правознавство”, МАУП за фахом “управління персоналом та економіка праці”, Інститут підготовки кадрів УБОЗ та Київський військовий ліцей ім.І.Богуна. Кандидат у майстри спорту з боксу, самбо та кікбоксингу, призер відкритого чемпіонату Європи з боїв без правил (MMA-Fight).

Прогульник засідань комітету у Верховній Раді 8 скликання. Фігурант антикорупційного розслідування.

30 березня 2018 року був тимчасово відсторонений від обов'язків голови ОДА на час проведення слідства щодо кримінальної справи про самогубство колишнього льотчика, екс-директора КП “Миколаївський міжнародний аеропорт” Владислава Волошина.

У 2008 році сам зізнався, що будучи президентом ФК “Десна” давав хабарі футбольним арбітром за сприяння позитивним результатам його команди.

Балотування

  • 2014
    список №48
    Верховна Рада 8-го скликання, позачергові: БПП — список №48
    Обрано

Фракції

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Лютий 2017
    Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Комітети

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Лютий 2017
    Комітет з питань бюджету

Помічники

Верховна Рада 8

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Новообраний голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко зробив десятки помилок у конкурсному завданні

  • надання преференцій при виконанні службових обовʼязків владні зловживання
  • непотизм владні зловживання

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу